Producatorul german de automobile de lux Audi recheama 850.000 de sedanuri A4, la nivel mondial, pentru remedierea unei defectiuni la softul airbagurilor, care risca sa nu se declanseze in cazul coliziunilor, relateaza MarketWatch.

Audi, divizie a grupului Volkswagen, a precizat ca problema nu are legatura cu airbagurile defecte fabricate de compania japoneza Takata, care a dus la rechemarea la nivel mondial a milioane de vehicule, de catre mai multe companii.

Un purtator de cuvant al Audi a precizat ca sunt analizate mai multe accidente, el precizand ca producatorul auto german nu are cunostinta despre raniri sau decese produse din cauza defectiunii airbagurilor, scrie MEDIAFAX.

In Statele Unite, agentia pentru siguranta traficului rutier a extins miercuri un avertisment la nivelul a 7,8 milioane de vehicule echipate cu airbaguri defecte fabricate de compania Takada, solicitand ca masinile sa fie chemate in service de catre producatorii auto.

Institutia a precizat intr-un comunicat ca cere proprietarilor vehiculelor respective, fabricate in perioada 2000-2007, intre care sa afla modele de lux ale Lexus si BMW, sa le verifice cat mai curand posibil. Un avertisment facut luni de agentie se referea la 4,74 milioane de vehicule.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.