Business 16 Mai 2014 13:08
General Motors a anuntat joi ca recheama in service aproape 3 milioane de vehicule la nivel mondial, pe langa cele 2,6 milioane de masini incluse deja intr-un program de acest tip, masura care va genera costuri de pana la 200 de milioane de dolari, relateaza Reuters.

Prima campanie, care a inclus 2,6 milioane de vehicule, a avut loc din cauza unei defectiuni la un senzor de incendiu de la cheia de contact, care a provocat accidente in care si-au pierdut viata cel putin 13 persoane, din cauza opririi motorului.

Programul anuntat joi include rechemarea a peste 2,7 milioane de automobile pentru remedierea unei defectiuni la lampile din spate. Intre modelele chemate in service din acest motiv se afla Chevrolet Malibu, Pontiac G6 si Saturn Aura. Campania vizeaza si vehicule Chevrolet Corvette si Cadillac CTS, majoritatea vandute in Statele Unite, scrie MEDIAFAX.

Noile masuri sunt rezultatul unei atentii mai mari a companiei pentru problemele de siguranta.

"Ne-am dublat eforturile de accelerare si rezolvare a unor astfel de probleme, am identificat vehiculele care necesita remedieri", a declarat directorul pentru siguranta al GM, Jeff Boyer.

Din cele aproape 3 milioane de masini rechemate joi, 2,7 milioane au fost comercializate in SUA, 201.000 in Canada, 1.200 in Mexic si peste 76.000 in afara Americii de Nord.

In cazul defectiunii la lampile din spate, GM a primit mai multe sute de reclamatii, au avut loc 13 coliziuni si doua persoane au fost ranite. Problema a fost semnalata din 2008, iar in 2009 au fost rechemate in service un numar mai mic de automobile. GM a precizat ca nu are cunostinta ca ar fi decedat persoane in accidente provocate de aceasta defectiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.