Carlos Ghosn, directorul general al Renault si Nissan, a declarat ca cererea de automobile la nivel global va creste in acest an, pietele din China si SUA continuand expansiunea in timp ce Europa va traversa o revenire solida.

"In Europa va avea loc o mare revenire. Sunt multe evolutii promitatoare in 2014 si in alte regiuni, si fara indoiala multi veti vedea multi producatori auto pregatindu-se pentru viitor", a afirmat Ghosn intr-un interviu acordat la ceremonia de inaugurare a unei fabrici Nissan din Brazilia, potrivit MEDIAFAX.

Seful Renault-Nissan a precizat unele state emergente din Africa si Orientul Mijlociu vor traversa de asemenea o perioada de boom pe piata auto. Ghosn a subliniat si potentialul ridicat al Braziliei, precizand ca dezvoltarea pietei depinde in mare masura de politicile economice ale guvernului si de nivelul investitiilor in infrastructura.

Veniturile Renault au crescut anul trecut cu 0,5%, la 40,9 miliarde euro, in timp ce profitul net al grupului francez a coborat la 586 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.