Constructorul auto japonez Nissan a anuntat miercuri rechemarea a un milion de vehicule de pe piata Americii de Nord, din cauza unei probleme de software care risca sa dezactiveze airbag-urile.

Modelele implicate, intre care si noua generatie de berline Altima, au fost fabricate in perioada 2013-2014, potrivit unei scrisori adresate de Nissan Agentiei americane pentru siguranta traficului rutier, transmite MEDIAFAX.

Nissan a avertizat ca softul de activare a airbag-urilor ar putea sa inregistreze ca locul pasagerului este liber, chiar daca este ocupat de un adult, existand riscul sa nu se activeze in caz de accident. Grupul japonez nu a precizat daca au avut loc accidente sau incidente in care au fost implicate aceste masini.

Campania de rechemari anuntata de Nissan are loc intr-o perioada in care General Motors, cel mai mare constructor auto american, este supus unor trei investigatii legate de rechemarea tardiva a 1,6 milioane de vehicule in SUA, Mexic si Canada, din cauza unei defectiuni la cheia de contact care poate provoca oprirea motorului in timpul mersului.

Aceasta defectiune de la unele modele ale GM a dus la accidente soldate cu 12 morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.