Volkswagen va investi aproximativ 800 milioane euro pentru contructia unei fabrici cu 2.300 de angajati in Wrzesnia, Polonia, unde va produce autoutilitara Crafter.

Fabrica va fi amplasata la circa 270 kilometri vest de Varsovia si va incepe productia in cea de-a doua jumatate a anului 2016, a anuntat marti grupul Volkswagen.

Investitiile vor totaliza 3,37 miliarde zloti (aproape 800 milioane euro la cursul de marti), a afirmat, pe Twitter, seful Agentiei pentru Informatii privind Investitiile Straine din Polonia, Slawomir Majman, transmite MEDIAFAX.

Volkswagen a refuzat sa comenteze cu privire la aspectele financiare ale investitiei.

"Prin decizia de a produce Crafter in Polonia, am asezat fundatiile pentru o reorientare strategica a afacerii de vehicule comerciale usoare. Crafter este foarte bine dotata pentru toate pietele de crestere din lume", a declarat intr-un comunicat Leif Oestling, membru in consiliul de administratie al Volkswagen.

Compania incearca sa obtina controlul integral asupra producatorilor de autocamioane Scania si MAN, unde detine pachete majoritare de actiuni, pentru a aduce sub aceeasi umbrela operatiunile din zona autovehiculelor comerciale, inclusiv divizia proprie de autoutilitare. Investitia din Polonia se incadreaza totodata intr-un trend remarcat la nivelul industriei auto europene, de a consolida operatiunile din zona autoutilitarelor in asteptarea unei posibile accelerari a revenirii economiei dupa o perioada indelungata de recesiune si stagnare.

Totodata, proiectul de la Wrzesnia reprezinta prima noua fabrica auto construita in Europa incepand din 2012, cand Mercedes-Benz a inaugurat unitatea din Ungaria. In urma scaderii cererii de automobile si autoutilitare din cauza crizei economice si financiare, producatorii auto din Europa au probleme mari de supracapacitate. Potrivit datelor IHS Automotive, industria auto europeana produce la 76,3% din capacitate
Vanzarile de autoutilitare din Europa au stagnat anul trecut la 1,44 milioane de unitati, cu 35% sub nivelul din 2007.

Pe langa investitia din Polonia, Volkswagen face schimbari si la fabricile din Germania. Modelul Porsche Panamera va fi produs la Leipzig incepand din trimestrul al patrulea al anului 2016, degrevand fabrica de la Hanovra, care va putea astfel sa creasca productia modelului Volkswagen Tiguan.

Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.