Producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen a ajuns la un acord preliminar cu grupul chinez Dongfeng Motor si statul francez pentru o majorare de capital de patru miliarde de euro, precum si pentru o colaborare mai stransa cu Dongfeng, au declarat surse apropiate situatiei pentru Reuters.

Intelegerea de principiu va fi prezentata board-ului Peugeot saptamana urmatoare si va fi semnata in aceeasi zi ca memorandum neangajant, au declarat trei surse.

Potrivit MEDIAFAX, un plan industrial care va insoti memorandumul prevede ca Peugeot si Dongfeng sa extinda un parteneriat existent, prin adaugarea unor capacitati de cercetare-dezvoltare, cu scopul expansiunii pe pietele din Asia de Sud-Est.

Peugeot a refuzat sa comenteze asupra discutiilor cu Dongfeng, in timp ce grupul chinez nu a putut fi contactat in afara programului obisnuit de lucru din China.

Vanzarile producatorului auto francez, al doilea ca marime din Europa, au scazut cu 4,9% anul trecut, la 2,82 milioane de unitati, dupa ce rezultatele de pe piata chineza au sustinut cresterea livrarilor in ultimele trei luni ale anului.

Compania incearca sa treaca pe profit si sa-si reduca dependenta de pietele europene, unde vanzarile auto au scazut in ultimii sase ani consecutivi si au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Peugeot desfasoara un amplu plan de restructurare, care a presupus inclusiv inchiderea unei fabrici din Franta, si l-a angajat pe Carlos Tavares, fostul secund la Renault, care va prelua functia de CEO in acest an.

De asemenea, grupul francez incearca sa atraga investitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.