Volkswagen recheama circa 2,64 de milioane de vehicule la nivel mondial, inclusiv in China, pentru remedierea unor defectiuni la sistemul electric si la sistemul de directie, relateaza Bloomberg.

Grupul german recomanda folosirea unui ulei mineral la cutiile de viteze cu dublu ambreiaj de la 1,6 milioane de autoturisme si vehicule van, in loc de ulei sintetic, a declarat Michael Franke, purtator de cuvant al VW.

Potrivit MEDIAFAX, alte 800.000 de SUV-uri Tiguan ar putea avea defecte la sistemul de iluminat, iar 239.000 de pickup-uri Amarok au nevoie de remedierea unor scurgeri de carburant, a precizat joi VW.

Rechemarile anuntate in aceasta luna de VW, Chrysler Group, Toyota Motor si Mitsubishi Motors scot in evidenta problemele provocate de includerea unor tehnologii tot mai sofisticate in noile modele.

Nissan Motor a angajat un expert auto de la revista Consumer Reports din Statele Unite drept consilier executiv pe probleme de calitate a vehiculelor, citand necesitatea de a tine pasul cu complexitatea produselor.

"Nu este o problema specifica VW, este unul dintre lucrurile care se intampla la producatorii auto de masa", a declarat Frank Schwope, analist la banca Nord LB in Hanovra.

Inlocuirea lubrifiantului de la cutiile de viteza cu dublu ambreiaj are rolul sa previna aparitia unor defectiuni electrice.

Programul de rechemari include vehicule Volkswagen, Audi, Skoda si Seat.

O institutie de reglementare din China a anuntat joi ca 640.309 de vehicule din tara vor fi incluse in aceasta campanie.

VW a rechemat in luna martie 384.181 de vehicule in China, dupa ce televiziunea de stat a relatat despre aparitia unor vibratii, pierderi de energie si accelerari subite la unele modele VW, intre care Golf. Programul de reparatii, care a implicat si probleme la cutiile de viteza cu dublu ambreiaj, l-a determinat pe directorul diviziei VW din China sa prezinte scuze la salonul auto de la Shanghai din luna aprilie.

Citeste si:
Prețuri noul Volkswagen Tiguan în România: start de la 33.300 de euro
Prețuri noul Volkswagen...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.