Ford va opri productia fabricii de la Craiova, pentru 13 zile, in luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de vehicule B-Max pe piata externa, si sunt posibile decizii similare si pentru lunile noiembrie si decembrie, daca piata auto va continua sa scada.

"Ca raspuns la situatia precara a pietei europene, Ford Romania continua sa-si ajusteze volumele la uzina de la Craiova si are in plan oprirea productiei de autovehicule pentru 13 zile in luna octombrie. In situatia in care piata auto va continua sa scada, este posibil sa existe astfel de zile si in lunile noiembrie si/sau decembrie", potrivit unui anunt al companiei, citat de MEDIAFAX.

Pe perioada in care productia este sistata, angajatii se vor afla in somaj tehnic si vor fi platiti cu 80% din salariu. Masura afecteaza circa 2.500 de angajati ai departamentului de Operatiuni Vehicule.

Si pentru septembrie Ford a anuntat ca va avea oprita, 7 zile, productia de autovehicule.

Sectia de motoare produce peste 1.000 de motoare pe zi, Ford mentinand, cel putin pentru moment, acest volum. In uzina de motoare de la Craiova, Ford are 1.000 de angajati care lucreaza in doua schimburi.

"B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimensiuni mici din Europa si suntem increzatori ca acestea sunt masuri temporare, urmand ca situatia sa se amelioreze pe masura ce vanzarile de automobile pe piata europeana vor incepe treptat sa creasca", a comunicat Ford.

Constructorul auto american produce la Craiova autovehiculul B-Max si motoarele EcoBoost de 1 litru si EcoBoost de 1,5 litri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.