Kia Romauto, distribuitor oficial al marcii Kia in Romania, a lansat o campanie de rechemare in service pentru inlocuirea preventiva a contactorului electric al pedalei de frana la mai multe modele, in total urmand sa fie verificate aproximativ 1.000 de autovehicule inmatriculate local.

Campania vizeaza modelele Sportage (2007 - 2010), Sorento (2007 - 2011), Soul (2010 - 2011) si Carnival (2006 - 2007).

"La autoturismele afectate pot aparea urmatoarele disfunctionalitati ca urmare a operarii cu intermitente a contactorului pedalei de frana: nu se aprind sau raman aprinse stopurile de frana. In functie de dotarile autovehiculelor mai pot aparea urmatoarele simptome: martor ESC aprins, functionarea sistemului Cruise Control defectuoasa, nefunctionarea butonului START, imposibilitatea de a misca schimbatorul de viteze din P la cutiile de viteze automate. La nivel european nu s-au semnalat accidente datorate defectarii contactorului pedalei de frana", se arata intr-un comunicat al Kia Romauto, transmite MEDIAFAX.

Costurile vor fi acoperite de Kia Motors Corporation. Operatia de inlocuire a contactorului va dura maxim 45 de minute.

Kia a fost fondata in anul 1944, fiind cel mai vechi producator de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule, in noua unitati de productie construite in cinci tari, unitatile fiind comercializate in aproximativ 150 de state.

Compania are peste 47.000 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 42 de miliarde dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.