Dacia si-a marit cota de piata in Marea Britanie la 0,52% in primele patru luni, de la 0,33% la sfarsitul primului trimestru, prin inmatricularea a 3.994 autoturisme, si s-a plasat astfel pe pozitia 20 din 38 de marci, potrivit Societatii Producatorilor si Traderilor de Automobile din aceasta tara.

In luna martie, inmatricularile Dacia in Marea Britanie au atins 2.016 autoturisme, iar cota de piata a Dacia a fost de 1,23%, fata de 0,42% in martie.

Potrivit MEDIAFAX, Dacia a lansat oficial vanzarile in Marea Britanie in luna ianuarie, dar britanicii au putut face precomenzi pentru Duster inca de la sfarsitul lunii iunie a anului trecut. Duster este disponibil in trei variante de echipare - Access, Ambiance si Laureate - cu posibilitatea de a alege intre motorizari de 1,6 litri pe benzina si de 1,5 litri pe motorina. Doar varianta entry-level Access va dispune de motor pe benzina.

De asemenea, din ianuarie este disponibil si modelul Sandero, cu un pret de pornire de numai 5.995 de lire sterline.

Pe ansamblul pietei britanice, inmatricularile au crescut cu 8,9% in primele patru luni, la 768.555 autoturisme, iar in aprilie au avansat cu 14,8%, la 163.337 unitati, contrar tendintei negative din alte state europene mari, precum Germania, Franta, Italia si Spania.

In luna aprilie, cele mai bine vandute modele pe piata britanica au fost Ford Fiesta, Opel Corsa si Ford Focus.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Germania au crescut cu 6,7% in primele patru luni ale acestui an, la 14.609 unitati, pe o piata in declin cu 8,5%, la 958.401 unitati, a anuntat luni Oficiul de Inmatriculari Auto german KBA.

In Franta, Dacia a inregistrat in primele patru luni cea mai mare crestere a inmatricularilor de autoturisme, de 23%, la 30.352 unitati, in timp ce piata franceza, cea mai importanta pentru marca Dacia, a consemnat o scadere de 12,3%, la 591.741 unitati.

Vanzarile Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% fata de 2011, la 359.822 autovehicule, din care putin peste 6% au fost comercializate in Romania, unde compania se mentine totusi lider, iar cele mai mari piete de desfaceri au ramas Franta (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia si Italia.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.