Tichetul valoric de 1.500 de euro care va fi acordat pentru casarea unui autoturism vechi in cadrul Programului "Rabla" va fi transmisibil, dar reducerea de pret la achizitionarea unei masini noi va fi contravaloarea unui singur tichet, a anuntat marti ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Prezenta la deschiderea Targului Romenvirotec de la Romexpo, ministrul Rovana Plumb a raspuns la intrebarile jurnalistilor legate de Programul "Rabla" pe 2013, care va fi lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului in 15 aprilie.

Potrivit MEDIAFAX, ministrul Mediului a spus ca dupa lansarea in dezbatere publica, va mai trece o sapatamana, in care se asteapta observatiile si propunerile celor interesati, inainte ca programul sa poata incepe. Modul in care se va desfasura programul va fi stipulat intr-un ghid de finantare, aprobat prin ordin de ministru, astfel ca nu va fi necesara adoptarea de catre Guvern.

Pana in acest moment, este sigur ca valoarea voucher-ului va fi de 1.500 de euro, respectiv 6.500 de lei, a precizat ministrul Rovana Plumb.
Pentru casarea unei masini va fi acordat un voucher, care va putea fi folosit pentru achizitionarea unui automobil nou sau va putea fi vandut de catre proprietar.

"Cu siguranta va fi posibila instrainarea tichetului, pentru ca sunt foarte multi cetateni care nu au posibilitatea sa isi cumpere un autoturism numai in baza tichetului", a spus Rovana Plumb.

Ministrul a adaugat ca nu va mai exista posibilitatea obtinerii unei reduceri mai mari la achizitionarea unui nou autoturism, prin prezentarea a pana la trei tichete valorice de catre cumparator.

Intrebata care va fi bugetul alocat programului anul acesta, ministrul Rovana Plumb a spus ca acesta este in evaluare, precizand totusi ca va fi "aproximativ egal, dar nu mai mare" fata de cel de anul trecut.

Rovana Plumb a mai spus ca, din Fondul de Mediu, din care este finantat Programul "Rabla", trebuie restituita si vechea taxa auto celor care au castigat procesul intentat statului, suma necesara fiind estimata in acest moment la un miliard de lei. De la inceputul acestui an a fost restituita suma de aproximativ un milion de euro.

Citeste si:
Ciolacu: Eu in afara partidului nu am dusmani
Ciolacu: Eu in afara...

Ministrul Mediului, Rovana Plumb declara, sambata, la Alba-Iulia, ca noul program pentru stimularea innoirii parcului auto nu se va mai numi "Rabla" deoarece ministerul are in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare.

"Programul nu se va mai numi "Rabla". Avem in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, dar vi le vom comunica la vremea respectiva. In afara de bonusul pe care l-am luat in calcul la achizitionarea unei masini electrice, de 2.500 de euro pe masina achizitionata, atat persoane fizice cat si persoane juridice, avem in vedere si acordarea unor bonusuri in cadrul acestui nou program pentru innoirea parcului auto, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru Romania", a afirmat Rovana Plumb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.