Campania Volkswagen de rechemare a peste 384.000 de vehicule in China pentru remedierea unei defectiuni la cutiile de viteza ar putea costa grupul german peste 600 de milioane de dolari, relateaza Automotive News Europe.

Intre modelele incluse in campanie se afla VW Golf, Magotan, Sagitar si Audi A3, potrivit autoritatii chineze pentru controlul calitatii.

Potrivit MEDIAFAX, Reprezentantii VW au refuzat sa comenteze in privinta costurilor implicate de rechemarile in service, dar compania de analiza a pietei LMC Automotive estimeaza ca acestea s-ar putea incadra intre 3.000 de yuani (483 dolari) si 10.000 de yuani pe vehicul.

Campania de rechemari reprezinta o lovitura pentru VW, pentru care China este cea mai mare piata a sa, grupul urmarind sa devina cel mai mare producator de automobile la nivel mondial, pana in 2018.

Rechemarile au fost anuntate la mai putin de o saptamana dupa ce televiziunea de stat din China a difuzat o emisiune in care clienti ai VW se plangeau de vibratii anormale, pene de curent si accelerarea subita a masinilor echipate cu sistemul de cutii de viteza DSG.

Presedintele companiei de consultanta Synergistics, Bill Russo, a declarat ca problemele de acest gen sunt intotdeauna daunatoare pentru reputatia unei companii, mai ales daca devin publice.

Campania include 21 de tipuri de vehicule, intre care versiuni ale VW Scirocco, Bora, Touran, Passat si Skoda Octavia, produse incepand din 2008.

Autoritatea chineza pentru controlul calitatii a ajuns la concluzia, dupa o investigatie de un an, ca o defectiune la sistemul cutiei de viteza DSG fabricat de grupului german, care nu necesita ambreiaj, poate provoca pene de motor si riscuri ascunse pentru siguranta.

Grupul german a precizat ca va inlocui gratuit componentele defecte ale cutiilor de viteza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.