Societatile de asigurare sunt tot mai preocupate de situatia cresterii alarmante din ultimii ani a valorii despagubirilor pentru vatamari corporale si deces in baza politele RCA si cauta solutii pentru a atenua efectele negative ale acestui fenomen.

La nivelul anului 2000, in caz de vatamari corporale si deces, normele CSA impuneau o limita maxima a despagubirilor acordate unei victime de 80 milioane de lei, limita maxima a despagubirilor independent de numarul persoanelor implicate situandu-se la valoarea de 400 de milioane de lei.

In prezent, normele stabilesc doar limitele maxime generale, iar nu raportat la fiecare victima, in cazul despagubirilor acordate pentru vatamari si decese, aceasta valoare fiind de 5 milioane de euro, scrie wall-street.ro.

Dar, daca exista totusi o limita maxima, nu exista in schimb o modalitate de calcul pe fiecare caz in parte.

Sub aspectul cuantumului daunelor morale, acordate victimelor in cazul vatamarilor corporale sau mostenitorilor acestora, in caz de deces, practica arata ca variatiile sunt extrem de mari. Intr-un "Ghid pentru solutionarea daunelor morale", realizat in colaborare de catre CSA, UNSAR si FPVS, reiese ca despagubirile acordate prin unele decizii ale instantelor prezinta diferente chiar si de peste 330 de ori fata de valoarea minima acordata prin alte decizii, in cazuri relativ similare.

Citeste mai multe despre valoarea daunelor morale pentru asiguratori pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.