Business 28 Mai 2025 13:30 de Redactia 9AM
Tinerii sunt responsabili pentru cele mai mari niveluri de risipă alimentară, generând pierderi financiare semnificative.

Tinerii aruncă cele mai multe alimente, spre deosebire de vârstnici care sunt mai economi, arată un studiu recent. Sociologul Iulian Stănescu explică acest fenomen prin stilul de viață agitat al tinerilor, care preferă să mănânce în oraș sau să comande online...

România aruncă anual 2,5 milioane de tone de alimente, echivalentul a 150 de kilograme pe persoană. Risipa alimentară nu doar că dăunează mediului, dar generează și pierderi financiare semnificative. Unii români declară că aruncă alimente în valoare de peste 200 de lei lunar...

Principalele motive pentru risipa alimentară sunt estimarea greșită a nevoilor de consum și cumpărăturile haotice. Tinerii între 18 și 34 de ani sunt cei mai risipitori, în timp ce vârstnicii aruncă semnificativ mai puțin...

Educația și valorile culturale joacă un rol crucial în comportamentul alimentar. Mulți români au fost educați să nu arunce mâncarea, însă tinerii par mai puțin influențați de aceste norme. Reducerea risipei alimentare este esențială în lupta cu schimbările climatice...

Continuă să citești


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Mai 2025 - 01 : 05

Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.