Descoperă recomandările OMS și cum să introduci zahărul în dieta copilului tău...

Zahărul este prezent peste tot în alimentele procesate, iar tentația de a-l introduce devreme în dieta copiilor este mare. Totuși, efectele sale asupra sănătății, de la riscul de obezitate la dezvoltarea metabolică, ridică semne de întrebare serioase. Când este momentul potrivit pentru a introduce zahărul? Există metode mai sigure? Este necesar sau ar trebui evitat complet?...

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă evitarea totală a zahărului adăugat în alimentația copiilor sub doi ani. Până la această vârstă, copiii ar trebui să primească nutrienți din surse naturale, precum fructele și legumele proaspete. După doi ani, zahărul trebuie introdus treptat și cu moderație...

Dacă decizi să introduci zahărul după vârsta de doi ani, fă-o responsabil. Alege surse naturale de zahăr, cum ar fi mierea (după un an), fructele uscate sau siropul de arțar. Evită băuturile carbogazoase și produsele de patiserie din comerț care pot crea dependență de gustul dulce...

Decizia de a introduce zahărul aparține fiecărui părinte, bazată pe nevoile și valorile familiei. Medical, nu este necesar zahărul adăugat în alimentația copilului. Limitarea consumului poate reduce riscul de obezitate infantilă și alte probleme de sănătate...

Citește mai departe


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Martie 2025 - 01 : 03

Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.