Restaurantele din România se confruntă cu o scădere neașteptată a profiturilor în 2023, după pandemie.

Restaurantele din România se confruntă cu o scădere neașteptată a profiturilor după pandemie. Anul trecut, puțin peste 27.000 de restaurante, baruri, catering și alte servicii de alimentație erau active în România. În 2023, creșterea numărului de firme active a fost de doar 2%, cea mai mică din 2008 până acum...

Profitul restaurantelor a fluctuat constant în ultimii 15 ani. În 2023, profitul a scăzut din nou cu 12% față de 2022. Cristian Cristea, consultant HoReCa, susține că această scădere se datorează creșterii TVA-ului, salariului minim și modificării taxei pe băuturile dulci...

Pandemia a provocat o scădere semnificativă a numărului de angajați în HoReCa, dar situația s-a redresat în anii următori. În 2023, numărul de angajați a crescut cu 1%, chiar dacă profitul restaurantelor a scăzut...

București, Cluj și Constanța sunt cele mai profitabile orașe pentru industria HoReCa. Bucureștiul a condus detașat în 2023, atât la numărul de restaurante active, cât și la capitolul profit și număr de angajați...

Citește mai departe


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 August 2024 - 01 : 08

Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.