Consiliul de Supraveghere al rafinăriei ploieştene Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim, i-a înlocuit pe 4 dintre cei 5 membri ai directoratului, structura de conducere executivă a companiei. Înlocuirile au fost decise cu două luni înainte de finalizarea mandatelor celor schimbați din funcții.

Petrotel Lukoil Ploiești au demis rușii de la conducere

Singurul membru al directoratului care a fost păstrat este românul Dan Dănulescu, numit director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil. El, care lucrează la această rafinărie din decembrie 2003, a rămas şi cu unica funcţie anterioară, cea de inginer-şef.

Ceilalţi membri noi, români, ai directoratului sunt Dorel Duţu (contabil-şef al Petrotel din anul 2001), Adrian Negoiţă (director de producţie, în companie din 2013) şi Ion Mura (director economic şi financiar, timp de 21 de ani director adjunct la Lukoil Republica Moldova, transferat în 2021 în România).

Cel de-al patrulea nume nou din directoratul Petrotel Lukoil este cel al ucraineanului Oleksii Bibik, care a fost numit director de resurse umane, el primind permis de şedere în România din partea autorităţilor de la Bucureşti.

El a deţinut mai multe funcţii, printre care şi cele de director HR şi director general adjunct al rafinăriei din Odesa a ruşilor, a patra cea mai mare din ţara vecină. Rafinăria a fost a fost una dintre principalele ţinte ale unui atac masiv cu rachete al armatei ruse, în urmă cu un an, conform Profit.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2023 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.