Orașele României sunt pline de zone dezafectate, năpădite de bălării sau în care și-au făcut casă haite de câini vagabonzi sau oamenii ai străzii, dar și de clădiri a căror tencuială ne pune în pericol în fiecare zi când trecem pe lângă ele, pentru că sunt lăsate de izbeliște, deși ar putea fi îngrijite și readuse la viață.

Este o problemă care ne privește pe toți și pe care ne dorim să o rezolvăm pentru a îmbunătăți condițiile în care trăim. Ne lovim de această problemă zi de zi, discutăm despre ea adesea, iar soluția este aceea de lăsa proiectele de regenerare urbană să demareze, iar cei care vor să investească în revitalizarea orașelor noastre să fie încurajați.

Pentru a dezbate problemele regenerării urbane, wall-street.ro vă invită luni, 17 octombrie, începând cu ora 14:00, la Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca, Bld. Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 2A, la conferința Urban re:Fresh 2022: Îngrijirea orașelor României, o responsabilitate pentru toți.

În cadrul dezbaterilor vom discuta despre proiectele prin care mai multe platforme industriale din toată țara au fost transformate din locuri lăsate în paragină, în centre economice și sociale, care generează plus valoare pentru comunitățile și orașele în care au fost dezvoltate, devenind, totodată, și o sursă de venituri pentru bugetele locale și nu numai. Locuri de care toată lumea fugea au devenit destinație de distracție, biroul în care lucrează sau chiar noua adresă din buletin.

Retail jobs

Vom vorbi și despre clădirile vechi și cu valoare istorică, despre imobilele care pot deveni, de exemplu, adevărate puncte de atracție turistică, pentru români, dar și pentru străini, în loc să stea degeaba, ascunse sub straturile groase de praf și sub tencuială afectată de decenii de neglijență și indolență. Exemple de revitalizare a patrimoniului de clădiri vechi și cu valoare istorică putem găsi și în afară, dar și în România, orașe care au reușit să valorifice potențialul acestor comori arhitecturale care nu vor mai fi reproduse niciodată în viitor, exemple care pot fi reproduse oriunde, chiar și într-un oraș problematic precum Bucureștiul.

Pentru discuta despre cele mai importante și apăsătoare subiecte legate de regenerarea urbană, printre specialiștii invitați de wall-street.ro pentru Urban re:Fresh 2022 se află deja:

Citeste si:
Incendiu violent la un depozit din Voluntari. Două clădiri sunt...
Incendiu violent la un...

  • Marian Panait - City Manager Sinaia

  • Marius Călin - Lead Arhitect One United Properties

  • Ivona Amariței - Senior Partner Cumulus

  • Andrei Uleia - Chief Executive & Head of Design DaSein Worldwide

  • Tatian Diaconu - CEO Nhood


Avem și alți speakeri surpriză pe care vi-i pregătim pentru evenimentul ce va fi organizat de echipa wall-street.ro, cu sprijinul partenerilor de la Hagag Development Europe, Vastint și One United Properties.

Vă puteți înregistra pentru eveniment, descoperi mai multe detalii despre teme și specialiștii care vor participa la dezbateri accesând pagina dedicată conferinței: Urban re:Fresh 2022: Îngrijirea orașelor României, o responsabilitate pentru toți.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2022 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.