Dolarul american crește și mai mult și atinge un nou maxim din ultimii 20 de ani. Dolarul a depășit moneda euro și se menține pe poziție de ceva vreme.

Dolarul american a atins un nou maxim din ultimii 20 de ani

În tot acest timp, moneda euro a ținut sub control dolarul american, care a fost susţinut de aşteptările tot mai mari de creştere a dobânzilor de către Banca Centrală Europeană

Indicele dolarului a atins un nou vârf al recordului din ultimii 20 de ani. Dolarul american a crescut cu 0,73% faţă de yenul japonez, iar lira britanică a înregistrat un nou minim al ultimilor 2 ani şi jumătate, în timp ce volumul tranzacțiilor a fost la nivel scăzut.

Preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell a declarat în cadrul conferinței băncii centrale americane de la Jackson Hole din Wyoming, că Fed va majora dobânzile atât de mult cât va fi necesar pentru a restricţiona creşterea. Ba mai mult, acestea se vor menține la nivel pentru o anumită perioadă pentru a reduce inflaţia care la moment este de peste trei ori mai mare decât obiectivul oficial al Fed, de 2%.

”Comentariile lui Powell au susţinut aşteptările că dobânzile pentru fondurile Fed vor fi ridicate o perioadă lungă de timp. Aşteptările că Fed va începe să reducă dobânzile la mijlocul anului 2023 este prematură”, a declarat Kenneth Broux, analist valutar la Societe Generale.

Cât de mult a crescut euro față de dolar

Pieţele monetare au fost în așteaptarea unei creșteri mai agresivă a dobânzii Fed în septembrie, însă şansele unei creşteri de 0,75 de puncte procentuale este acum în jur de 70%. De asemenea, randamentele trezoreriei SUA au crescut, astfel randamentele obligaţiunilor pe doi ani au atins un maxim din ultimii 15 ani, de aproximativ 3,49%.

„Moneda euro a urcat mult mai sus, ajutată de comentariile şi zvonurile legate de BCE, inclusiv contemplarea unei creşteri de 0,75 puncte procentuale, la reuniunea BCE din 8 septembrie”, a declarat Derek Holt, şeful departamentului economic al pieţelor de capital la Scotiabank.

Citeste si:
Dolarul american este într-o continuă ascensiune. Nou record față...
Dolarul american este într-o...

Moneda euro a crescut cu 0,34% faţă de dolarul american, însă chiar și așa acesta a rămas sub paritate, la 0,99985 dolari pe unitate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.