Conceptul de people centricity reprezintă o adevărată revoluție în materie de management al afacerilor moderne și ar trebui să devină o prioritate pentru orice organizație. Dacă te întrebi la ce se referă, află că această strategie se concentrează asupra dezvoltării unui mediu cultural, tehnologic și fizic în care angajații se află în prim-plan. Politicile și practicile companiilor se bazează pe așteptările, interesele, percepțiile și nevoile celor care își desfășoară activitatea în interiorul lor. Crearea unor experiențe pozitive pentru ei are impact și asupra clienților și, nu în ultimul rând, asupra succesului afacerilor. Descoperă în rândurile următoare 3 investiții smart, bazate pe conceptul de people centricity, ce au rolul de a construi un business sustenabil pe termen lung.


  1. Biroul viitorului, un mediu sigur pentru angajați


Starea de bine la locul de muncă a devenit mai importantă ca oricând în ultimii ani. Metoda hibridă, parțial de acasă, parțial de la birou, a devenit tot mai populară. Asta pentru că biroul a rămas locul în care angajații dau cel mai bun randament. Pentru ca ei să-și poată desfășura activitatea fără griji, organizațiile trebuie să țină cont de nevoile lor, atât fizice, cât și emoționale. Un bun exemplu în acest sens este reprezentat de regândirea spațiilor de lucru, în scopul de a combate temerile oamenilor legate de riscurile sanitare.

Liviu Tudor, fondator și președinte al Genesis Property, a căutat și găsit o soluție. A dezvoltat, alături de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management, IMMUNE Building Standard™, o certificare cu o rețea extinsă de tehnologii și dispozitive, echipamente specializate, facilități noi, dar și personal dedicat, ce răspund nevoii angajaților de a-și desfășura activitatea într-un mediu în care sănătatea le este protejată.


  1. Spațiile de co-working și co-living, tot mai importante pentru angajați


Investițiile Genesis Property nu s-au oprit aici. Compania a început transformarea parcului de birouri Novo Park, situat în nordul Bucureștiului, în YUNITY Park. Este un concept de real estate inovator, cu avantaje pe termen lung, centrate pe tendințele de lucru și de viață urbană ale viitorului. Proiectul va fi finalizat la începutul anului 2023, cu o investiție totală de 50 de milioane de euro. Toate cele șapte clădiri din interiorul său, cu o suprafață închiriabilă de 75.000 de metri pătrați, în care intră zonele de co-working, co-living și food hall, sunt deja încadrate în clasa A de eficiență energetică, au certificarea BREEAM – Very Good și vor obține IMMUNE Building Standard™ - Rezilient, 5 stele din 5.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

YUNITY Park este conceput ca un campus dezvoltat în extensia biroului, ce va oferi suport complet pentru noul stil de viață, atât în perioada petrecută la birou, cât și în timpul liber. Spațiile de co-working, zonele de relaxare, cele de divertisment și spațiile verzi sunt inter-conectate. Parcarea exterioară va fi transformată într-o zonă verde, cu o suprafață totală de 7.500 de metri pătrați și va avea trei puncte principale de atracție: o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați, un amfiteatru modern, cu o capacitate de 220 de locuri doar în gradene și o terasă exterioară care va deservi un food hall de 4.000 de metri pătrați.


  1. Accent pe inovație și tehnologie pentru atragerea de tinere talente


Accentul pe inovație și tehnologie va avea un impact puternic și în strategia de employer branding a organizațiilor. Angajații valoroși, tinerele talente, freelancerii vor căuta aceste tipuri de facilități prezentate mai sus. Este o abordare holistică prin care companiile le vor pune la dispoziție facilități culturale, tehnologice și fizice care îi vor determina să vină cu plăcere la birou. Experiențele angajaților și percepția lor despre angajator va fi factorul principal ce va influența interacțiunea dintre cele două părți.

Citeste si:
În ce mod opțiunile sustenabile adaugă valoare proprietății tale
În ce mod opțiunile...

Toate aceste trei tipuri de investiții smart vor asigura sustenabilitatea și succesul afacerilor viitorului. Prin axarea pe nevoile oamenilor, organizațiile vor avea un impact pozitiv și asupra relațiilor cu clienții, ceea ce va aduce plusvaloare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.