Dacă lucrezi de acasă și vrei să fii cât mai productivă, ca să nu pierzi timpul și să fii eficientă este necesar să ai un plan și să te organizezi în mod corespunzător, adică să ai o anume disciplină. Deci, chiar dacă nu mergi la birou, asta nu înseamnă că trebuie să te culci pe o ureche. Așa că, iată 4 sfaturi utile care te vor ajuta să dai un randament crescut și să îți închei cu succes task-urile profesionale.

Amenajarea spațiului de lucru

Chiar dacă este tentant să lucrezi din pat, cu siguranță ai nevoie de un birou la care să îți desfășori activitatea, pentru a fi cât mai disciplinată. Așadar, creează-ți un spațiu corespunzător, iar pe masa de lucru depozitează-ți toate obiectele care îți vor facilita munca, astfel încât totul să iasă așa cum ai plănuit, fără să pierzi timpul. Ia-ți un scaun pe care să stai comod, fără să te doară spatele. Ține aproape o agendă, în care să îți notezi cele mai importante idei. De asemenea, nu uita că o să ai nevoie de o imprimantă, ca să printezi diferite documente sau chiar poze, deci asigură-te că ai la dispoziție hartie foto. Poate o să îți prindă bine și un cutter, un marker sau chiar o tablă magnetică. Totuși, ține cont și de domeniul tău de activitate, adică achiziționează obiectele cu ajutorul cărora să fii mai eficientă și să îți duci sarcinile jobului la bun sfârșit în timp util.

Organizează-ți timpul în mod eficient

Deși nu mergi la birou, asta nu înseamnă că trebuie să ai un program haotic. Creează-ți o rutină. Stabilește-ți ora la care te trezești. Vezi care sunt prioritățile, care sunt task-urile urgente pe care trebuie să le rezolvi. În plus, gândește-te dacă poți să termini cât mai rapid treaba astfel încât să ai mai mult timp liber pentru tine. Deci, ai putea să vorbești cu supervizorul tău, ca să ajungeți la un acord profesional, ca să poți să scapi mai devreme de la serviciu dacă ai dus la bun sfârșit toate proiectele. De asemenea, ia lucrurile în ordinea priorităților și evită să faci mai multe activități simultan.

Mai ia și o pauză din când în când

Nu uita să mai iei și o pauză din când în când, chiar dacă îți desfășori activitatea profesională din confortul camerei. Dezmorțește-te, pune-ți sângele în mișcare, ia o gustare sau ieși la o scurtă plimbare, fiindcă organismul tău are nevoie de aer curat și de lumina soarelui, ca să îți reîncarci bateriile. Așa că nu sta doar pe scaun sau cu ochii în telefon, fiindcă acest aspect îți va afecta productivitatea.

Citeste si:
3 metode prin care poți să faci față cheltuielilor neprevăzute
3 metode prin care poți să...

Nu amesteca munca cu viața personală

Este indicat să te concentrezi doar pe sarcinile de muncă și să încerci să nu faci mai multe activități simultan, precum cele casnice, care ți-ar putea afecta productivitatea profesională. În plus, poți să devii neatentă sau obosită, iar din această cauză să faci greșeli când vine vorba de serviciu. Drept urmare, stabilește-ți programul astfel încât să îmbini cele două aspecte ale vieții tale. Rezolvă-ți problemele din viața personală înainte sau după terminarea programului.

De asemenea, este important să te odihnești corespunzător și să ai o alimentație potrivită, ca să fii energică și să ai o stare de spirit bună, ca să fii cât mai productivă cu putință. În plus, nu te supraaglomera și ia lucrurile pe rând. Nu încerca să te grăbești, ca să nu faci greșeli. Nu uita să iei pauze și respectă-ți programul. Astfel, vei da un randament bun, iar lucratul de acasă va deveni o plăcere.

Citeste si:
Lidia Buble a trăit cu 100 de lei pe zi. Nu i-a fost rușine să...
Lidia Buble a trăit cu 100 de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.