Cine nu a urmărit vreodată o revenire a piețelor și nu s-a gândit să intre și să cumpere acțiuni? Sau a observa o scădere temprară și a decis că este momentul potrivit pentru a cumpăra, deoarece vor începe apoi să crescă și astfel vei face profit?

Cu siguranță fiecare dintre noi știe pe cineva care a făcut o astfel de mișcare asumându-și riscul și care a avut numai de câștigat. Prin urmare te-ai gândit că ar trebui să faci și tu același lucru. Însă cum o faci? În timp ce o educație în cumpărarea și vânzarea de acțiuni poate fi un proces de durează, startul inițial este o chestiune pe care o poți face în doar câțiva pași simpli.

Prin urmare ai sau nu nevoie de un broker pentru a cumpăra acțiuni? Răspunsul scurt este nu - nu ai nevoie de un broker, care să îți ofere sfaturi și să-ți perceapă taxe, deși nu trebuie nici să excluzi total acest lucru. Totuși, dacă vrei să faci investiții cu sume mari, să-ți mărești veniturile considerabil și să diminuezi considerabil riscul de a pierde bani, este important să apelezi la ajutorul unui broker, mai ales dacă ești la început de drum.

Cu broker sau fără broker?

În principiu nu este nevoie de studii de specialitate sau de licență pentru a cumpăra acțiuni. În schimb, pentru a deveni broker și pentru a putea ajuta clienții să-și investească banii ai nevoie de licență în domeniu, dar și de pomovarea unor examene de specialitate.

Pentru a face acest lucru pe cont propriu, pentru a deveni un așa-numit investitor cu amănuntul, va fi nevoie în mare parte doar de bani și de o conexiune la internet. Deci, da, poti cumpara actiuni fara broker. Dar, pentru a avea succes, pentru a face bani, ai nevoie de cunoștințe solide și poți apela la ajutorul unui broker.

Însă, fie că alegi să apelezi sau nu la ajutorul unui broker, înainte de a face pașii necesari spre efectuarea primei tranzacții este important să te documentezi. Citeste cât mai multe articole și cărți despre subiect. Poate cel mai important, află cine ești ca investitor – identifică-ți obiectivele, toleranța la risc și cât timp ești dispus să vă dedici gestionării investițiilor.

Citeste si:
5 elemente importante de verificat înainte de a cumpăra o mașină
5 elemente importante de...

Apoi, dacă dorești șă apelezi la ajutorul unui broker, interesează-te cum să alegi un broker care să te îndrume și care să se potrivească cerințelor tale.

În concluzie, la fel ca mersul pe motocicletă sau parașutismul, cumpărarea și vânzarea de acțiuni fără îndrumare nu este pentru toată lumea. Dar investițiile inteligente ar trebui să fie la îndemâna oricui dorește să intre pe piață, așa că opțiunea de a angaja un consilier financiar sau un agent de bursă este întotdeauna disponibilă. Dacă dorești să te arunci și să cumperi acțiuni, asigură-te că înțelegi finanțele, toleranța la risc și psihologia de investitor. Păstrează-ți parolele în siguranță și nu uita să mergi înainte de a alerga.

Astfel, apelarea la un broker, depinde de mai mulți factori, iar cel care trebuie să ia decizia dacă apelează sau nu la ajutorul acestuia ești tu. Cel mai simplu mod de a decide este prin a-ți pune urmatoarele întrebări: Dorești să-ți cercetezi investițiile? Poți evalua o companie? Înțelegi orizontul de timp sau apetitul tău pentru risc? Înțelegerea acestor lucruri este factorul decisiv în alegerile pe care le faci.

Citeste si:
Cîțu: Nu voi tolera acțiuni, gesturi sau cuvinte care instigă la...
Cîțu: Nu voi tolera acțiuni,...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.