Leul românesc a scăzut față de moneda euro, potrivit cursului stabilit marți de Banca Naţională a României (BNR).

Curs valutar 8 martie 2022

Banca Naţională a României (BNR) a stabilit marți un curs de 4,9492 lei pentru moneda euro, fiind în scădere faţă de luni, când un euro valora 4,9490 lei.

Dolarul american a ajuns la o valoare de 4,5493, iar lira sterlină - 5,9701 de lei, în scădere față de ziua precedentă când avea o valoare de 6,0112 de lei.

Un gram de aur a ajuns să coste 293,4849 de lei, în scădere față de ziua de luni, când a fost stabilit un preț de 293,9846 de lei pentru un gram.

Indicele ROBOR la trei luni crește din nou

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a fost cotat marţi la 4,31%, înregistrând o creştere faţă de ziua de luni când valoarea acestuia a ajuns la 4,25%.

De la începutul lunii martie, indicele s-a crescut cu 11,3%, iar de la începutul anului 2022, când indicele a fost apreciat la 3,02%, majorarea este de 42,7%.

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a ajuns la 4,38% de la 4,30% luni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.