Prețul combustibilului la benzinăriile din Capitală s-a majorat. Acesta a trecut de 7 lei pentru un litru de benzină sau motorină.

Benzina și motorina s-a scumpit în Capitală

Prețul carburanților s-a majorat la mai multe benzinării din București. Acum, un litru de benzină și motorină costă între 7,00 lei și 7,18 lei.

În ultima perioadă, prețul combustibilului a crescut extrem de mult, fiind o lovitură pentru toți cei care dețin o mașină. Dacă lucrurile vor continua în acest mod, bucureștenii vor trece la abonamentele pentru transportul în comun.

Analiștii însă nu au vești prea bune pentru oameni. Aceștia sunt de părere că scumpirile vor continua, ajungându-se la 8 lei pe litru.

Cât costă litrul de benzină

La moment, un plin de benzină este mai scump cu 25 de lei, după ce benzina standard a depăşit pragul de 7 lei, iar în unele benzinării acesta atinge valoarea de 7 lei şi 14 bani.

Ungaria a decis plafonarea preţurilor la pompă la 1 euro şi 50 de cenţi, timp de trei luni, măsură pentru a stopa creșterea prețurilor carburanților. Analiștii susțin că o astfel de măsură în România ar putea implica impunerea unei limite pe consum.

Plafonarea la carburanţi mai aşteaptă

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a afirmat că o astfel de discuție legată de plafonare spune a fost discutată şi în cadrul Guvernului, în timp ce ministrul Energiei spune că nu știe despre o astfel de discuție.

Un motiv pentru care au avut loc scumpirile la carburanţi a fost și scumpirea petrolului care a depăşit 90 de dolari pe baril, dar şi pentru că de la 1 ianuarie Guvernul a decis să majoreze accizele la carburanţi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2022 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.