O grenadă cu gaz lacrimogen a ajuns, din eroarea jandarmilor francezi, într-un apartament de la etajul al treilea al unui bloc, în camera unei fetițe de 12 ani. Incidentul s-a petrecut la Lyon, în timpul unei manifestații împotriva certificatului verde.

Jandarmii din Franța au greșit casa și au aruncat o grenadă în camera unei fetițe de 12 ani

Grenada intrată pe fereastra deschisă a căzut în camera unei fete de 12 ani. Aceasta nu a fost rănită, dar atât ea, cât și mama și frații săi au fost afectați de gazul care a inundat locuința. Mai mult, pentru a le veni mai repede în ajutor, salvatorii au spart ușa apartamentului.

Mama copilei a depus o plângere împotriva Jandarmeriei. Acum, femeia este nevoită să caute o altă casă pentru familia sa. Reprezentanții autorităților spun că grenadele au fost lansate după ce protestatarii au atacat forțele de ordine.

Proteste în Franța. Mesajul manifestanților către Macron

Protestatarii anti-vaccin s-au adunat, sâmbătă, în mai multe orașe din Franța. Aceștia au denunțat intenția președintelui Emmanuel Macron de a „enerva” persoanele care refuză serurile COVID-19 prin înăsprirea restricțiilor privind libertățile lor civile.

Retail jobs

La Paris, oamenii din stradă au ripostat adoptând formulările sale, scandând: „Vă vom enerva”. Alții au purtat pancarte pe care scria „Nu permisului de vaccinare”.

Macron a declarat săptămâna precedentă că vrea să îi enerveze pe cei neimunizați, făcându-le viața atât de complicată încât să ajungă să se injecteze. „Persoanele nevaccinate sunt iresponsabile și nedemne de a fi considerate cetățeni”, a completat șeful de stat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.