Producția economică mondială va depăși anul viitor prima dată 100.000 de miliarde de dolari, iar China va avea nevoie de mai mult timp decât se credea pentru a depăși Statele Unite ca economie numărul 1, conform unui raport publicat duminică. Germania ar putea surclasa Japonia. 

Fără măsuri pentru combaterea inflației, lumea se va confrunta cu o criză economică în curând

Conform companiei britanice de consultanţă Cebr, China va deveni prima economie mondială în 2030, cu doi ani mai târziu decât se preconiza în raportul World Economic League Table de anul trecut, relatează Reuters.

Aparent, India urmează să depășească Franța anul viitor și apoi Marea Britanie în 2023 pentru a șasea economie din lume. Analiza arată că Germania este aproape să surclaseze Japonia în ceea ce privește producția economică în 2023, Rusia ar putea deveni o economie de Top 10 în 2036, iar Indonezia pare să fie pe drumul cel bun pentru locul 9 în 2034.

„Problema importantă pentru anii 2020 este modul în care economiile mondiale fac faţă inflaţiei, care a ajuns acum la 6,8% în SUA”, a declarat vicepreşedintele Cebr, Douglas McWilliams.

„Sperăm că o ajustare va aduce sub control elementele netransitorii. Dacă nu, atunci lumea va trebui să se pregătească pentru o recesiune în 2023 sau 2024”, a adăugat acesta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.