Samusocial din România, organizația non-guvernamentală ce are ca misiune salvarea persoanelor adulte fără adăpost din București, lansează proiectul Real life estate ce își propune strângerea de fonduri așa încât cei fară adăpost să aibă o iarnă mai ușoară.

 

“Odată cu scăderea temperaturilor, cu venirea iernii, cei fară adăpost se află în fața unor situații de viață foarte dificile. Pentru aceștia căutam soluții astfel încât să îi ajutam să treacă mai ușor peste această perioadă.” spune Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial din România

Lipsa locuințelor pentru oamenii străzii vine în contradicție directă cu piață imobiliară în creștere din țară. Această observație a fost de altfel și cea care a inspirat crearea platformei Real life estate – Închiriază pentru cei care nu au cum.

Campania se întâmplă pe site-urile de imobiliare (inchirieri / vânzări), sub forma unor anunțuri ale spațiilor locative ale celor fără adăpost, cu scopul sensibilizării concetățenilor noștri asupra nevoilor reale ale acestora.

În primă instanță, românii vor fi impresionați de localizarea de excepție, « view-ul » pe care îl au aceste spații locative, care de cele mai multe ori e spectaculos, pentru ca mai apoi să fie frapați de dezvăluirea adevăratei locuințe.

Cei interesați de anunțurile create de noi vor ajunge pe site-ul nostru de unde pot ajuta cu adevărat un om al străzii să aibă o iarnă mai ușoară. Oricine poate “închiria” spațiul în schimbul unei donații. În funcție de numărul de zile selectat se modifică valoarea donației. De asemenea, cei care vor dona sume mai mari de 100 de lei vor primi un print fizic al spațiului pe care l-au închiriat, print semnat de Adi Bulboacă.

https://reallifeestate.samusocial.ro/

https://www.youtube.com/watch?v=Rl9CHOgrCLE

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

Campaniei s-au alăturat Tribal Worldwide Romania, platforme de imobiliare (Storia.ro și OLX Imobiliare), influențatori de opinie și SudEst Production.

Samusocial din România (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgență), asociație de drept românesc, este un dispozitiv de intervenție de urgență care vine în întâmpinarea persoanelor celor mai desocializate care au fost reduse la stadiul de simpla supraviețuire, căci au devenit victime care nu mai pot și nici nu mai stiu cum să beneficieze de ajutoarele de drept comun.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.