Potrivit datelor emise de Eurostat, anul trecut România a fost desemnată țara cu cea mai ieftină băutură. În acest an, Ungaria a ocupat locul României.

România și Ungaria, țările cu cele mai ieftine băuturi alcoolice

Anul trecut, preţul băuturilor alcoolice în întreaga UE a fost de peste două ori şi jumătate mai mare în Finlanda, țara cu cele mai scumpe băuturi spirtoase.

Eurostat a menționat că dacă media europeană a preţului alcoolului este 100, atunci cel mai scump alcool (băuturi spirtoase, vin şi bere) se găsește în Finlanda (indice de 193), în Irlanda (180) şi Suedia (166).

La capitolul statelor cu cea mai ieftină băutură din UE, în fruntea clasamentului cu un indice al nivelului prețurilor de 73, se regăsește Ungaria şi România (indice 74).

România, cel mai scăzut preț la băuturi în 2019

În 2019, România a raportat cel la scăzut preţ la băuturilor alcoolice, cu un indice al nivelului preţurilor de 76, aceasta fiind urmată de Bulgaria (79) şi Ungaria (80).

Citeste si:
Unde va face nunta Nicoleta Nucă! Fosta concurentă de la Bravo, ai...
Unde va face nunta Nicoleta...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Eurostat a mai transmis că preţurile alimentelor şi băuturilor nealcoolice din Danemarca în anul 2020 au fost cu 29% peste media UE, iar în România - cu 34% sub media UE.

Se presupune că pandemia a fost un factor direct care a influențat consumul de băutură și respectiv, prețul băuturilor spirtoase.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.