Potrivit datelor emise de Eurostat, anul trecut România a fost desemnată țara cu cea mai ieftină băutură. În acest an, Ungaria a ocupat locul României.

România și Ungaria, țările cu cele mai ieftine băuturi alcoolice

Anul trecut, preţul băuturilor alcoolice în întreaga UE a fost de peste două ori şi jumătate mai mare în Finlanda, țara cu cele mai scumpe băuturi spirtoase.

Eurostat a menționat că dacă media europeană a preţului alcoolului este 100, atunci cel mai scump alcool (băuturi spirtoase, vin şi bere) se găsește în Finlanda (indice de 193), în Irlanda (180) şi Suedia (166).

La capitolul statelor cu cea mai ieftină băutură din UE, în fruntea clasamentului cu un indice al nivelului prețurilor de 73, se regăsește Ungaria şi România (indice 74).

România, cel mai scăzut preț la băuturi în 2019

În 2019, România a raportat cel la scăzut preţ la băuturilor alcoolice, cu un indice al nivelului preţurilor de 76, aceasta fiind urmată de Bulgaria (79) şi Ungaria (80).

Eurostat a mai transmis că preţurile alimentelor şi băuturilor nealcoolice din Danemarca în anul 2020 au fost cu 29% peste media UE, iar în România - cu 34% sub media UE.

Se presupune că pandemia a fost un factor direct care a influențat consumul de băutură și respectiv, prețul băuturilor spirtoase.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.