Un nou hotel de lux a apărut în București. Este vorba despre fostul Palat al Băncii Marmorosch, care a fost transformat într-un hotel de cinci stele. 42 de milioane de euro a costat readucerea sa la viață, iar prețurile șederii sunt pe măsură. O noapte în apartamentul prezidențial este peste 1.000 de euro.

Banca Marmorosch din București a fost transformată în hotel de cinci stele

În urmă cu un secol, pe strada Doamnei nr. 2 era sediul Băncii Marmorosch, una dintre instituțiile de renume în perioada interbelică, amintită și în romanul „Moromeții”. Construcția a fost realizată la comanda Băncii Marmorosch, Blank & Co., care a funcționat aici până la naționalizare. Mai târziu, în clădire a funcționat Banca de Investiții, iar după Revoluția din 1989 a fost Banca Română de Dezvoltare (BRD). În 1993, BRD a realizat o extindere a sediului vechi spre strada Eugeniu Carada.

Acum, după transformare și ajunsă în proprietatea unei companii care operează în România brandurile Hilton și Marriott, banca a ajuns hotel. Spațiul are 217 camere, un restaurant și un bar care au o capacitate cumulată de aproape 200 de persoane.

Au fost păstrate multe dintre obiectele de mobilier și decorațiunile inițiale pentru restaurare. Tapetul de pe pereți este din mătase naturale. În schimb, șemineele, candelabrele și vitraliile au fost recondiționate. Pentru celelalte părți din imobil a fost adus granit din Suedia și s-a folosit și marmură românească.

În apartamentul prezidențial, prețul pe o noapte pornește de la 1.000 de euro. Acesta are o suprafață de aproape 120 de metri pătrați și se află în locul fostului birou al guvernatorului băncii. Pereții sunt placați cu lemn din nuc masiv și, într-un colț al încăperii, restauratorii au descoperit o cameră secretă.

Citeste si:
Grădinița Genesis preia franciza finlandeză Kipinä Kids: un program...
Grădinița Genesis preia...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Totuși, piesa de rezistență a hotelului nu este luxoasa cameră, ci fostul seif al băncii, locul unde cândva se păstrau lingouri, obiecte de valoare și bani. În prezent, angajații clădirii oferă în aceste cutii cadouri surpriză clienților VIP.

Citeste si:
Roman (PNL): Cei care au dat jos Guvernul să găsească cele mai bune...
Roman (PNL): Cei care au dat...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.