Euro atinge un nou maxim istoric în raport cu leul, având o valoare de 4,9283 lei. Anterior, valoare maximă atinsă de euro a fost pe 9 iulie, la 4,9281 lei.

Nou maxim istoric al monedei euro față de leul românesc

Euro a atins un nou maxim istoric în raport cu leul - 4,9283 lei. Anterior, valoare maximă atinsă a fost pe 9 iulie, la 4,9281 lei, conform datelor oferite de BNR.

Cursul valutar la euro a început în acest an cu o valoare de 4,8691 lei. Diferența de creștere a valutei de marți până miercuri este de doar 0,01%, adică 0,0005 lei.

Gramul de aur a înregistrat o creștere

Dolarul a crescut și el la 4,1792 lei. De asemenea, a înregistrat o creștere și francul elveţian, la 4,5475 lei. Gramul de aur a crescut și el, la 243,7421 lei de la 241,9105 lei.

Potrivit unei analize elaborate de Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România în urmă cu două săptămâni, se preconizează că valoarea cursului euro va ajunge la 4.99 lei la finalul anului 2021, cu spargerea nivelului simbolic de 5 lei/euro în primăvara anului viitor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2021 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.