Mediul de afaceri este din ce în ce mai competitiv pentru că în cadrul acestuia activează un număr din ce în ce mai mare de firme, fiecare dintre acestea dorind să acapareze un număr cât mai mare de clienți. Desfășurarea activității necesită printre altele contractarea serviciului de contabilitate.

O firmă poate beneficia de aceste servicii cu ajutorul a două variante, și anume:


  1. Angajarea unui contabil sau crearea unui departament de contabilitate în cadrul căruia să lucreze mai mulți specialiști din domeniul contabilității.

  2. Contractarea serviciului de contabilitate. Pe piața serviciilor de contabilitate există numeroase firme care oferă astfel de servicii. Identificarea celei mai bune oferte ține de nevoile avute de firmă și de modul în care se realizează analizarea ofertelor existente pe piața de specialitate.

Fără a detalia prea mult în acest sens, este clar că cea de-a doua variantă este o soluție mult mai bună pentru firmele care au nevoie de servicii de contabilitate. Reducerea bugetului necesar plății salariilor dar și eficiența sporită a celor care lucrează în cadrul firmelor de contabilitate sunt două dintre cele mai importante motive pentru care contractarea serviciului de contabilitate este o idee pe care o îmbrățișează un număr din ce în ce mai mare de firme.

Alegerea prestatorului de servicii contabile este o decizie care influențează modul în care evoluează firma

În ultimii ani de zile, rolul contabilului a devenit din ce în ce mai important pentru că acesta a început să facă din ce în ce mai multe activități. Acesta este implicat în tot ceea ce înseamnă costuri/venituri, întocmirea documentelor justificative, relația cu diverse instituții. De asemenea, acesta trebuie să fie la curent cu toate modificările care apar din punct de vedere legislativ. Având în vedere că în țara noastră nu există o continuitate în ceea ce privește legislația este foarte important ca specialiștii care activează în domeniul contabilității să fie la curent cu tot ceea ce este nou în acest domeniu de activitate. Ținând cont de importanța contabilului în buna funcționare a firmei este necesar ca alegerea acestuia să fie realizată cu foarte mare atenție. Un contabil care nu este bine pregătit contribuie decisiv la declinul financiar al firmei în cadrul căreia lucrează. Nici un antreprenor nu își dorește acest lucru motiv pentru care trebuie angajați doar specialiști din cadrul contabilității. Pentru a putea beneficia de cele mai profesioniste servicii de contabilitate trebuie avute în vedere o serie de aspecte, o parte dintre acestea fiind următoarele:

Citeste si:
Care sunt cele mai importante beneficiile ale activităților de...
Care sunt cele mai importante...

  • Experiența avută trebuie să fie cât mai mare. Pentru că rolul contabilului influențează în mod decisiv buna funcționare a firmei este necesară angajarea contabililor care au o mare experiență în cadrul acestui domeniu de activitate. De asemenea, notorietatea de care se bucură aceștia este un alt aspect care trebuie avut în vedere în momentul recrutării contabilului care va oferi serviciile necesare desfășurării activității.

  • Sarcinile pe care le poate îndeplini. Așa cum am menționat deja, contabilul trebuie să îndeplinească mai multe sarcini pentru a putea oferi servicii complete. Nu toți contabilii care există în momentul de față pe piață sunt capabili să presteze toate activitățile necesare într-o firmă care se dorește a fi performantă din toate punctele de vedere. Așadar, atenție mare la capacitatea contabilului de a rezolva toate activitățile din cadrul fișei postului. Apelând la contabilitate Bucuresti nu există riscul de a contracta servicii contabile slabe din punct de vedere calitativ.

  • Volumul de muncă care poate fi prestat de către contabil. Acest aspect devine important în momentul în care activitatea firmei se dezvoltă din ce în ce mai mult. Pentru ca această dezvoltare să nu afecteze rentabilitatea firmei este necesar ca, contabilul să fie capabil să gestioneze într-un mod eficient un volum mare de lucru. Pentru firmele care oferă servicii de contabilitate volumul mare de lucru nu constituie un impediment în oferirea celor mai bune servicii de contabilitate. Având în vedere acest aspect este recomandat să apelăm la o astfel de firmă în cazul în care volumul de muncă devine din ce mai mare.
  • Citeste si:
    Cum poate opera mai bine o afacere cu ajutorul unei certificări ISO?
    Cum poate opera mai bine o...

Eficiența serviciului de contabilitate trebuie să primeze indiferent de situație

Cu toate că personalul care lucrează în cadrul contabilității nu este la fel de productiv precum personalul care lucrează în producție, acesta nu trebuie ignorat sau ales la întâmplare. Modul în care evoluează firma din punct de vedere financiar depinde și de priceperea celor care lucrează în cadrul departamentului de contabilitate. De asemenea, funcționarea firmei în condiții legale este un alt beneficiu oferit de către colaborarea cu un contabil de cea mai bună calitate. Pentru a avea siguranța unei colaborări fructoase este recomandat să apelăm la firme specializate în oferirea de servicii de contabilitate. Această recomandare nu înseamnă că angajarea unui contabil nu este o idee bună ci, doar că firmele care oferă servicii de contabilitate oferă mult mai multe beneficii.

Citeste si:
Familia Addams vizitează Craiova. Spectacolul Outfitul Șearpelui se...
Familia Addams vizitează...

Concluzii

Din dorința de a trăi mai bine din punct de vedere financiar, de a nu mai avea șefi sau un program de muncă foarte bine stabilit din ce în ce mai multe persoane optează pentru deschiderea unei firme. Pentru ca aceasta să aibă efectul dorit este necesară angajarea celor mai profesioniști oameni de pe piață. Aceasta este o condiție esențială mai ales atunci când este creat departamentul de contabilitate care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă bani. Astfel de persoane pot fi găsite atât în cadrul firmelor care oferă servicii de contabilitate cât și în rândul contabililor care activează pe cont propriu. Indiferent de opțiunea aleasă trebuie să primeze calitatea serviciului de contabilitate. Acesta trebuie să fie ireproșabil pentru ca firma să atingă obiectivele financiare setate.

Citeste si:
Tatăl lui Harry Potter vine în premieră la Comic Con. Actorul...
Tatăl lui Harry Potter vine...

Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Aprilie 2021 - 07 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.