InternetCorp, unul dintre cei mai importanți publisheri din România și una dintre cele mai mari regii de vânzări de pe piața de media, a fost preluat integral de grupul paneuropean de media și marketing Primavera Digital Group (PDG) din Finlanda.

Intrarea PDG în acționariatul InternetCorp marchează începutul unei etape următoare de creștere pentru business-ului fondat în România în urmă cu 15 ani, în contextul în care sinergiile la nivel de grup și expunerea europeană vor genera multiple oportunități de business și fluxuri de venituri. Managementul InternetCorp va fi asigurat în continuare din funcția de CEO de Raluca Mateiu, care a preluat conducerea în anul 2014 și care a trasat constant noi direcții pentru companie. InternetCorp va continua să se concentreze pe direcții strategice precum jurnalismul de calitate, sustenabilitate, tehnologie și inovație.

InternetCorp activează pe piața de publishing online din România prin patru divizii de conținut: business, știri, lifestyle și target feminin, dar și prin divizia de evenimente. Principalele publicații deținute de către InternetCorp sunt wall-street.ro, start-up.ro, kudika.ro, retail.ro, garbo.ro și 9am.ro. De asemenea, compania are în portofoliu marketplace-uri pentru antreprenori și specialiști BizTool.ro, dar și platforma de evenimente virtuale IC Events. Principalele evenimente organizate de către InternetCorp sunt Future Banking, ecomTEAM și Retail Arena. Astfel, portofoliul integral al InternetCorp acoperă o plajă vastă de domenii, prezentând numeroase oportunități de dezvoltare pe mai multe paliere, iar noul acționariat are posibilitatea de a facilita o creștere accelerată.

Printre primele proiecte gândite în noua structură de acționariat se numără transformarea celor mai de impact conferințe organizate de InternetCorp în evenimente regionale de mare anvergură, lansarea platformei de evenimente virtuale IC Events în Europa, precum și dezvoltarea unor parteneriate media și de comunicare cu alte companii din portofoliul PDG, parteneriate ce vor crea condițiile pentru o creștere accelerată pentru toate palierele de business.

Primavera Digital Group (PDG) a preluat pachetul integral de acțiuni al InternetCorp, anterior deținut de un fond de investiții susținut de 3TS Capital Partners și de Mihai Seceleanu, unul dintre fondatorii companiei. „3TS este mândru de creșterea InternetCorp din ultimii ani și am dori să le mulțumim tuturor membrilor echipei, clienților, partenerilor și tuturor care au contribuit la succesul companiei. Momentul acesta marchează al doilea exit din România pentru noi în 2021, după exitul Green Horse Games către Tencent. Vom continua să fim investitori activi în România, pentru că am descoperit foarte multe oportunități, talent și inovație”, a spus Pekka Mäki, Managing Partner 3TS Capital Partners.

Citeste si:
InternetCorp lansează Green Start-Up, publicație bilingvă dedicată...
InternetCorp lansează Green...

InternetCorp este deja o companie reprezentativă în România și va contribui la portofoliul european al PDG cu insight-uri, creativitate, date și venituri. PDG oferă unelte esențiale pentru inovatori, fondatori, executivi, investitori,consultanți, oficialități publice, studenți și consumatori din toată Europa. Introducerea InternetCorp în portofoliul PDG este un pas important pentru Primavera Digital Group în ambiția de a deveni principala destinație pentru toți cei pasionați de inovație, disrupere, tehnologie emergentă, sustenabilitate, startup-uri și investiții. Deși nu a fost lansată încă public, PDG va deveni principala destinație pentru inovatori”, a declarat CEO-ul PDG Group, Bernhard Hafenscher.

Le urăm bun venit Ralucăi Mateiu și echipei ei talentate de la InternetCorp în cadrul PDG pentru a construi viitorul împreună”.

Citeste si:
Patru producții marca VideoCorp by InternetCorp, nominalizate la...
Patru producții marca...

Despre InternetCorp

InternetCorp este unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Cu o echipă de peste 50 de oameni și mai bine de 15 ani de experiență în online și organizarea de evenimente, InternetCorp a lansat produse media de referință în mai multe categorii, printre care se numără Wall-Street.ro (economic-financiar), start-up.ro (antreprenoriat și tehnologie), kudika.ro (lifestyle), futurebanking.ro (fintech și banking), 9AM.ro (generalist) sau retail.ro (retail și FMCG).

Despre Primavera Digital Group

Primavera Digital Group (PDG) este un grup european de media, digital marketing, data research și servicii financiare. Grupul a fost creat pentru a oferi servicii companiilor de tehnologie în căutare de inovație și creștere, în orice stadiu de dezvoltare s-ar afla.

Despre 3TS Capital Partners

3TS Capital Partners este unul dintre principalele firme din Europa de venture capital și private equity cu un focus pe tehnologie. 3TS oferă capital de creștere pentru business-uri mici și mijocii în sectoare vibrante precum tehnologie, internet sau media & comunicare. Investitorii în cadrul fondurilor anterioare și actuale ale 3TS au fonduri de peste 300 de milioane de euro, iar printre aceștia se numără EIF, EBRD, Cisco, OTP, Sitra, 3i și KfW, dar și mulți alții.

Află mai multe: www.3tscapital.com


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Martie 2021 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.