Dacă ai decis că a venit momentul să faci o schimbare de carieră sau de oraș, îți prezentăm un top 10 oportunități profesionale din București. Pe fondul pandemiei de coronavirus, piața locurilor de muncă a suferit multe schimbări, însă asta nu înseamnă că oportunitățile nu mai există deloc. Înseamnă doar că trebuie să le cauți și să filtrezi rezultatele cu mai multă atenție decât de obicei.

Iată, așadar, câteva idei de joburi din care poți câștiga foarte bine chiar și în contextul delicat în care se află economia în acest moment.

1. Specialist SEO

Marketingul a devenit esențial în pandemie, așa că toate companiile din domeniu sunt în căutare de oameni care să le aducă vizibilitate în motoarele de căutare și care să le ofere o strategie câștigătoare pe termen lung. Salariile, potrivit unei publicații economice locale, încep de la 7.000 de RON, așadar un job în SEO poate fi o oportunitate foarte bună.

2. Specialist vânzări

Persoanele care au bune abilități de vânzare sunt și ele la mare căutare, iar salariile nu sunt de neglijat, fiind, de regulă, direct proporționale cu munca depusă. În plus, dacă ești o fire comunicativă, sociabilă și plăcută, atunci ai toate șansele să fii candidatul ideal pentru orice companie aflată în căutarea unui om care să îi aducă mai mulți clienți.

3. Stewardesă

Domeniul aviatic a fost lovit puternic de pandemie, însă își revine încet-încet, așa că ai putea lua în considerare și varianta de a deveni stewardesă. Dacă alegi să aplici la joburile internaționale trebuie să știi că majoritatea companiilor din afară îți plătesc diurnă și cazarea, așa că tot ce câștigi poți pune deoparte.

4. Antrenor de fitness

Oamenii sunt tot mai dispuși să plătească pentru a se menține în formă, iar asta înseamnă că antrenorii personali sunt tot mai căutați. Prin urmare, poți încerca să lucrezi inițial în cadrul unei săli și, ulterior, să încerci să îți creezi un portofoliu de clienți și să devii antrenor personal.

5. Studio de videochat

Un studio de videochat e alternativa ideală pentru persoanele îndrăznețe, sociabile și care vor să fie independente financiar într-o perioadă foarte scurtă de timp. Așa că, dcă ești în căutarea unui studio videochat București, poți încerca să te documentezi și să alegi unul perfect pliat pe dorințele și așteptările tale financiare.

Citeste si:
Prognoza meteo - 25 octombrie 2021. Cer senin, fără precipitații
Prognoza meteo - 25 octombrie...

6. Specialist outsourcing

Și joburile din BPO și outsourcing pot fi o alternativă. În acest domeniu veniturile variază foarte mult în funcție de limbile străine pe care le stăpânești. Cu cât limbile străine pe care le știi sunt mai exotice (arabă, finlandeză, japoneză etc.), cu atât și salariul va fi mai mare.

7. Reporter TV

Joburile care au la bază crearea de conținut sau jurnalismul pot fi, de asemenea, o alternativă bună. Un reporter TV, de exemplu, poate ajunge să câștige un salariu însemnat pe măsură ce capătă experiență în domeniu. Pentru a putea deveni reporter TV vei avea nevoie de calități precum sociabilitate, aspect plăcut, dar și de un bagaj de cunoștințe generale considerabil.

8. Creator de conținut

Deși la prima vedere nu pare nici pe departe un job adevărat, de câțiva ani încoace influencerii au dovedit că și ceea ce fac ei poate fi considerat un job full-time. Poți începe prin a găsi un domeniu care te interesează și a crea conținut pe nișa respectivă.

Citeste si:
Lidia Fecioru, pilda zilei. Lecție despre solidaritate și singurătate
Lidia Fecioru, pilda zilei....

Dacă tipul de conținut pe care îl creezi e de calitate, cel mai probabil oamenii te vor urmări și, în consecință, brandurile vor veni spre tine pentru a cumpăra publicitate sau expunere.

9. Expert financiar

Un job care are legătură cu domeniul financiar este întotdeauna o oportunitate pe care nu ar trebui s-o ratezi. Salariile în domeniul financiar sunt destul de mari, iar experiența și studiile în domeniu te pot ajuta să ai o carieră de lungă durată în acest domeniu.

10. Agent imobiliar

Pe fondul pandemiei, piața imobiliară a suferit schimbări importante, însă întotdeauna vor exista oameni care închiriază sau caută chirie. Un agent imobiliar bun poate câștiga sume de bani importante, mai ales dacă percepe și comisioane importante. În principiu, pentru a deveni agent imobiliar vei avea nevoie de o abilitate naturală de a interacționa cu oamenii și de cunoștințe în materie de imobiliare și vânzări.

Citeste si:
Românii care au câștigat cei mai mulți bani în 2022. Doar 5 județe...
Românii care au câștigat cei...

Acestea sunt principalele oportunități profesionale pe care ar trebui să le iei în considerare în cazul în care dorești să te muți în București sau în cazul în care pur și simplu dorești o schimbare de carieră. Succes!


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.