Business28 Aprilie 202013:15de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, susține că execuția bugetară demonstrează clar că Guvernul Orban a acționat corect și exact atunci cand trebuia.

Postarea integrală a ministrului de Finanțe:

Execuția bugetară DEMONSTREAZĂ - am acționat CORECT și LA TIMP! Economia României își vă reveni pentru că am luat din primul moment măsuri care să susțină capacitatea de producție în economie. La primele semne ale crizei am luat măsuri prin care am susținut capitalul, economia privată. Dacă nu luam aceste masuri, nu am fi avut pe ce să ne bazăm după ce treceam de criză de sănătate.

Execuția bugetară pentru luna martie DEMONSTREAZĂ că am acționat la timp pentru susținerea economiei. Am INJECTAT bani în economie IMEDIAT:

- 7,7 mld miliarde lei ramași în economie prin amânarea plăţii unor obligaţii fiscale de către agenţii economici pe perioada stării de urgență

Citeste si:
PSD: În loc de planul relansării economice, Orban face turul...
PSD: „În loc de planul...

- 3,17 miliarde lei restituirile SUPLIMENTARE de TVA

- 1,0 miliard lei creșterea cheltuielilor de investiții

- 1,0 miliard lei avansurile ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal și zootehnic

Aceste masuri s-au dovedit VITALE pentru supraviețuirea economiei. Au urmat șomajul tehnic, amanarea ratelor la bănci și IMM INVEST.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19 în România: 450 de cazuri și 20 de decese în...
Bilanțul Covid-19 în România:...

Datele execuției bugetare pentru aprilie vor arata că am avut un plan de salvare și mai ales vor arata că planul a FUNCȚIONAT. Nu ne oprim aici! România vă ieși din aceasta criza cu o structura a economiei, privată și de stat, modificată dar mai eficientă și mai competitivă”, a scris Florin Cîțu.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.