Prețul petrolului american s-a prăbușit luni la un nou record negativ din cauza cererii tot mai mici provocate de pandemia de coronavirus.

Contractele futures (tranzacție pe care o închei cu cineva pentru a cumpăra sau vinde ceva în viitor) au ajuns luni la sub zero dolari pe baril, înregistrând astfel cel mai mic nivel de la deschiderea acestor tipuri de tranzacții în 1983, scrie CNN.

Căderea vine după ce săptămâna trecută prețurile atinseseră cel mai mic nivel din ultimii 18 ani deși OPEC, Rusia şi celelalte mari ţări producătoare de petrol s-au înţeles să taie producția. Piaţa nu a considerat, însă, măsurile suficiente.

"Nu a durat mult ca piața să înțeleagă faptul că înțelegerea OPEC+, în forma ei curentă, nu este suficientă pentru a duce la un echilibru," a spus Stephen Innes, director global pe marketing la AxiCorp, potrivit CNN.

Contractele future pentru luna mai pentru West Texas International sunt pe punctul de a expira, iar tranzacțiile frenetice ridică semne de întrebare cu privire la cât petrol vor putea Statele Unite să stocheze în condițiile în care cererea este în scădere.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.