Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a spus că măsura de suspendare a ratelor, pentru o perioadă de 9 luni, este o măsură curajoasă, dar susține că Guvernul nu va scuti de plata ratelor.

O măsură foarte curajoasă a acestui Guvern este atacată vehement în aceste zile de partidul celor care vor să trăiască gratis pe banii altora. Mă refer la măsura care suspendă plata ratelor la bancă pentru clienţi pentru o perioadă de până la nouă luni. Este o măsură curajoasă şi o măsură oportună pentru acest moment”, a spus Florin Cîțu într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Finanțelor spune că a urmărit și ce măsuri au luat alte țări.

Serbia, de exemplu, are o măsură similară, dar doar pentru 90 de zile, Italia are o măsură pentru doar perioada de stare de urgenţă, Spania doar pentru credite ipotecare, Canada doar pentru creditele studenţilor, India, Malaezia doar pentru 90 de zile şi aşa mai departe”, a mai spus Cîțu.

Eu i-am mai avertizat pe pesedişti: nu mai induceţi panică şi nu mai atacaţi măsurile bune ale acestui Guvern. În ceea ce priveşte această măsuri, aveţi două variante: ori daţi înapoi toate creditele pe care le-aţi luat de la băncile de stat, pentru că acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor. Ştiu că asta este ceea ce vreţi, ştiu că este o chestie personală pentru voi, dar nu vă va scuti de aceste rate. Ori, doi, luaţi un timp de reflecţie la toate prostiile pe care le-aţi spus despre măsurile acestui guvern”, a conchis Florin Cîțu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Martie 2020 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.