Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca este hotarat sa negocieze "la sange" pentru ca Romania sa obtina cat mai multi bani la fondurile pentru coeziune si politica agricola comuna din bugetul multianual al Uniunii Europene.

"Ideea este de a gasi prin discutii de acest tip bilateral numitorul comun pentru bugetul multianual. Eu vin cu ideile pe care le-am elaborat la Bucuresti. Avem o gandire destul de bine fundamentata pentru bugetul pe care il dorim noi, pornind de la premisa ca in orice conditie se negociaza bugetul pentru exercitiul bugetar urmator trebuie sa fie un pic mai mare decat bugetul pe exercitiul care se incheie. Avem asteptari legate de fondurile dedicate politicii de coeziune, sunt mai multe fonduri care vin in aceasta categorie care pentru noi sunt vitale pentru a atinge o convergenta acceptabila cat mai repede. De asemenea, pentru noi sunt foarte importante destinate agriculturii si pe aceste doua capitole sunt foarte hotarat sa negociez la sange ca sa obtinem cat mai multi bani pentru Romania, dar sunt si anumite conditionalitati care pentru noi sunt importante, de exemplu flexibilitatea intre fonduri ar fi foarte importanta pentru noi. Este, de asemenea, important ca de exemplu fondul de tranzitie spre o economie mai verde sa nu fie parte din coeziune, ci sa fie suplimentar. Astazi am venit cu toate conditiile pe care ni le dorim noi. Va fi o discutie si in final se va trece la o faza de negociere, unde fiecare incearca sa obtina cat de mult se poate", a spus Iohannis inainte de intalnirea cu presedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.