Aproape 4 milioane de cautari au fost inregistrate, in 2019, pentru joburile de sofer, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania. Urmatoarele cele mai cautate joburi au fost cele de contabili si economisti, care au adunat, cumulat, aproape 3 milioane de cautari.

Foarte activi anul trecut au fost si inginerii, care vrut sa-si schimbe locul de munca - pentru aceasta specializare au fost inregistrate peste 1,2 milioane de cautari.

”Una dintre surprizele anului trecut a fost sa observam cat teren au putut sa castige joburile part time. Fie ca vorbim de tineri studenti care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care sa le permita sa-si continue studiile sau de specialisti care vor sa imbine un job stabil cu activitati de freelancing, 2019 a venit cu o crestere a interesului pentru aceste locuri de munca – am avut 1,6 milioane de cautari pentru job-urile part time”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Potrivit unui comunicat remis 9am, tot peste 1 milion de cautari au mai fost facute si pentru pozitiile de assistant manager, aproape 950.000 pentru cele de manager si 750.000 pentru asistenti medicali. La un nivel apropiat de acestea s-au aflat joburile destinate specialistilor in resurse umane (aproximativ 750.000) si cele de operatori call center (aproape 700.000).

”Un alt aspect interesant anul trecut a fost legat si de limbile straine incluse in cautarile candidatilor. Contrar asteptarilor, joburile care presupuneau cunoastere limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc, fiind devansate de cele pentru vorbitorii de germana (peste 300.000 de cautari), italiana (195.000 de cautari), spaniola (159.000 de cautari) si franceza (152.000 de cautari)”, a mai spus Bogdan Badea.

De cealalta parte a clasamentului, a joburilor cu cele mai putine cautari inregistrate, s-au aflat, in 2019, arhitectii, consilierii juridici sau cele de secretara. Chiar si asa, acestea au adunat, fiecare, peste 100.000 de cautari, pe tot parcursul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.