Prim-minsitrul Ludovic Orban sustine ca tara noastra are cel mai mic procentaj de colectare a taxelor si impozitelor din UE.

"Avem cel mai mic procent de colectare din UE, raportat la PIB. Daca am fi avut un ANAF informatizat... Mai dau o data exemplul, ca sa stie toti romanii: Ministerul Finantelor a obligat firmele sa-si cumpere case de marcat fiscale care au transmisie electronica de date si care au fost luate in interesul Guvernului, al ANAF, pentru a avea o mai buna colectare, pentru a avea toate datele despre toate operatiile care se petrec.

Nu au luat, in schimb, servere de doi ani si ceva, daca va puteti imagina. I-au fortat pe oameni sa schimbe casele de marcat, sa treaca la case de marcat fiscale, al caror obiectiv nu era in interesul companiilor, ci al ANAF si nu au luat servere.

Te face sa te gandesti: nu cumva este o dovada clara a premeditarii in ceea ce priveste tolerarea evaziunii fiscale si chiar incurajarea evaziunii fiscale, pentru ca tu nu ti-ai luat serverele si tot softul necesar?", a spus Orban la B1, citat de ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.