De astazi, clientii Orange Romania se bucura de acces la reteaua Orange 5G, disponibila in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. Acestia vor beneficia astfel de viteze de internet de pana la 1.2 Gbps pe mobil. Experienta de conectivitate este completata de flexibilitatea adusa de serviciul Number Share, o premiera mult asteptata in Romania, disponibil doar pentru clientii Orange.
  • România este prima ţară din Grupul Orange în care se lansează servicii 5G
  • Cea mai mare viteză 5G, de până la 1.2Gbps la download în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi
  • Oferta comercială 5G cu servicii de top și produse în exclusivitate: Number Share, eSIM, HD Voice Plus, precum și Samsung Galaxy S10 5G

Orange 5G | experienta fibrei, disponibila acum si pe smartphone

5G marcheaza urmatoarea evolutie majora a retelelor de telefonie mobila, concepute pentru a sustine noi servicii intr-o lume din ce in ce mai conectata. Prin aceasta lansare, clientii Orange Romania devin primii din cadrul grupului Orange care beneficiaza de avantajele tehnologiei 5G.
In prezent, reteaua Orange 5G este disponibila clientilor din trei orase, oferind viteze maxime de descarcare de pana la 1.2 Gbps si viteze medii de 600 Mbps, capabile sa furnizeze utilizatorilor o experienta similara celei oferite de serviciul de internet prin fibra optica.

5G aduce nu doar viteze superioare tehnologiilor existente, ci si latente reduse. Acestea se traduc printr-un timp de raspuns al retelei extrem de scazut, de nivelul milisecundelor si fac posibila aparitia masinilor autonome, ce pot comunica intre ele in timp real, sau transmisiunea unui concert live prin intermediul ochelarilor VR.
Pentru Orange, aceasta etapa a evolutiei 5G este rezultatul seriei de teste realizate alaturi de parteneri strategici. Compania este singurul operator local implicat in standardizarea acestei tehnologii in cadrul a patru proiecte europene majore, contribuind astfel la dezvoltarea si reglementarea tehnologiei 5G.

Tehnologii si servicii oferite exclusiv pentru clientii Orange

Pentru a pune in valoare experienta 5G, Orange propune utilizatorilor din Romania un pachet special de servicii si dispozitive 5G. Acesta include acces la cea mai mare viteza 5G din Romania, trafic de internet nelimitat, 9.33 GB in roaming SEE pe mobil, apeluri de voce si SMS-uri nelimitate national si in roaming SEE. La acestea se adauga acces la continut de calitate prin serviciul de muzica Deezer si pachetul de TV mobil Family HD Go, intreg pachetul fiind disponibil pentru 25 de euro pe luna. In plus, telefonul flagship Samsung Galaxy S10 5G, primul telefon Samsung 5G lansat in Romania, este disponibil exclusiv la Orange, in rate lunare de 47 euro.
In acelasi pachet, clientii pot beneficia gratuit de conectivitate sporita cu serviciul Number Share, pe care Orange il lanseaza in premiera in Romania alaturi de ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE. Serviciul Number Share permite clientilor sa foloseasca acelasi numar de telefon pe mai multe dispozitive, fara a necesita conexiune Bluetooth sau Wi-Fi. Astfel, ei dispun de o flexibilitate considerabila in a-si alege dispozitivul de pe care comunica: smartphone sau smartwatch. Prin intermediul acestora, clientii pot accesa agenda de contacte, pot initia si primi apeluri sau pot folosi datele mobile direct de pe ceas, total independent de smartphone.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE este disponibil exclusiv in oferta Orange, cu o rata lunara de 14 euro, achizitionat impreuna cu telefonul Samsung Galaxy S10 5G. De asemenea, acest serviciu poate fi activat impreuna cu orice abonament Orange pentru persoane fizice, la un pret de 2 euro pe luna.

Serviciul Number Share se adauga altor inovatii disponibile doar in reteaua Orange: serviciul eSIM, ce permite clientilor sa se conecteze la reteaua mobila Orange fara a mai avea nevoie de o cartela SIM fizica si serviciul HD Voice Plus ce imbunatateste considerabil calitatea convorbirilor.

Prin lansarea 5G de astazi facem un pas important spre urmatoarea generatie de retele mobile si de servicii ale viitorului. Reteaua comerciala Orange 5G este rezultatul seriei de teste realizate alaturi de parteneri strategici, precum si al investitiilor constante realizate de Orange Romania in infrastructura. Astfel, oferim clientilor nostri cea mai mare viteza 5G din Romania si, in exclusivitate, servicii de top - Number Share, eSIM si HD Voice Plus, ce aduc o experienta de conectivitate completa”, a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer Orange Romania.

Citeste si:
Noul dispozitiv ce poate aduce plus valoare în stilul de viață
Noul dispozitiv ce poate...

1. accesează harta Orange de acoperire pentru a vedea disponibilitatea reţelei 5G

2. disponibil pentru o perioadă contractuală de 24 de luni


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.