Ana Birchall, ministrul Justitiei, a transmis un mesaj de Ziua Internationala a Educatiei.

"Astazi, 5 octombrie, la nivel international, se celebreaza Educatia, unul dintre pilonii principali fara de care o societate nu se poate dezvolta, iar omenirea nu poate evolua.

Educatia este cea mai buna zestre pe care o lasam copiilor nostri, pentru ca le ofera sansa la o viata mai buna, iar banii alocati acestui domeniu reprezinta cea mai sigura investitie pentru viitor.

«Relatiile pozitive si sentimentul de apartenenta cultivate de dascali le ofera elevilor confortul, increderea, competenta si motivatia de a invata», sustine Dr James P. Comer, de la Universitatea Yale. De aceea, in centrul sistemului de educatiei ar trebui sa se afle, deopotriva, atat dascalul, cat si elevul.

In prezent, meseria de dascal este pe cat de solicitanta, pe atat de provocatoare, acesta fiind nevoit sa se reinventeze zi de zi pentru a tine pasul cu ritmul schimbarilor pe care le aduce dezvoltarea tehnologica. Dascalul trebuie sa ofere educatie unui elev care este conectat in permanenta la informatii prin intermediul Internetului, care, de altfel, il si determina sa puna foarte multe intrebari.

Intrucat starea de sanatate emotionala a unui elev isi pune amprenta asupra rezultatelor scolare, dascalul ar trebui sa-l ajute pe elev sa fie campion nu numai la invatatura, ci si al propriei lui vieti. Elevul respectat, validat, apreciat va ajunge un adult cu incredere in el si cu stima de sine ridicata care il vor ajuta sa ia cele mai bune decizii pentru a-si croi cel mai bun drum in viata.

Dascalii au, asadar, o misiune foarte importanta si anume de a forma viitorii adulti bine pregatiti profesional, dar si echilibrati emotional.

Ziua Mondiala a Educatiei este un bun prilej pentru fiecare dintre noi de a aduce un omagiu dascalilor de pretutindeni si in special celor care ne-au indrumat primii pasi pe calea formarii noastre ca oameni.

La multi ani, dragi apostoli ai culturii!", a scris Ana Birchall pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.