Aflat la New York pentru lansarea cartii "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa",  presedintele Klaus Iohannis a declarat ca, in ciuda faptului ca in ultima perioada romanii au invatat sa protesteze, guvernantii nu au invatat sa se poarte frumos.

Intrebat care este motivul pentru protestele numeroase organizate in Romania, Klaus Iohannis a declarat ca, dupa Revolutia din decembrie 1989, romanii si-au dorit o viata mai buna si o crestere semnificativa a nivelului de trai, dar ca pentru foarte multi aceste asteptari nu au fost implinite, inclusiv din cauza guvernarii "ineficiente".

"Totusi, in aceasta nemultumire eu vad cateva semne foarte frumoase si pe care le consider in esenta pozitive. Societatea romaneasca si-a depasit faza amorfa, este vie, participa, verbalizeaza asteptarile si atunci cand lucrurile merg deosebit de prost oamenii sunt dispusi sa iasa in strada si cred ca toate acestea sunt semnale foarte bune. Societatea este vie, participa la viata publica si romanii au inteles ca e important sa spuna ce vor", a aratat el, potrivit Agerpres.

Totodata, presedintele a facut referire la protestele ample care au avut loc la inceputul anului 2017.

"Au iesit in Piata Victoriei un numar impresionant de romani si acele proteste enorme si de lunga durata chiar au adus un rezultat, fiindca acea ordonanta care se daduse a fost si retrasa. Din pacate, oamenii au invatat sa protesteze, dar guvernantii nu au invatat sa se poarte frumos", a precizat presedintele.

"Proasta guvernare, care a dus in ultimii doi ani si ceva la atacuri institutionalizate ale majoritatii guvernamentale asupra justitiei, o delasare in institutiile publice. Foarte multe neamuri, pile, cunostinte au ajuns in pozitii cheie pentru ca au avut carnetul de partid potrivit si toate aceste lucruri au dus la o degradare vizibila si profunda a serviciilor publice si a performantei guvernamentale. Aceste lucruri s-au vazut cu foarte mare claritate la alegerile europarlamentare, cand partidul de guvernamant a obtinut un scor foarte slab", a spus presedintele.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.