Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a depus un proiect de act normativ la Senat ce propune pedeapsa cu inchisoare pentru datornici, nu numai persoane fizice, ci si juridice.

"Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 6 ani retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul scadent prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege", se arata in document.

Totodata, "constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea unor drepturi stabilirea cu rea-credinta de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensari datorate bugetului general consolidat".

In egala masura, Teodorovici vrea si pedepsirea tentativei sau ascunderea unor bunuri in scopul sustragerii de la plata taxelor, noteaza adevarul.ro.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.