Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atentionare Cod galben de averse, vijelii si grindina, valabila pe parcursul acestei zile in 37 de judete.

Potrivit meteorologilor, pe durata zilei de miercuri, in intervalul orar 12:00 - 23:00, in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei si local in Oltenia si Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina, transmite Agerpres.

Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40 - 60 l/mp.

De asemenea, pana joi, 20 iunie, ora 23:00, va fi in vigoare o informare meteo de vreme instabila in cea mai mare parte a tarii. Astfel, vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 - 25 l/mp, iar pe arii restranse 35 - 40 l/mp.

Meteorologii avertizeaza ca disconfortul termic se va mentine ridicat in orele amiezii, cu precadere in zonele de campie, iar local indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza atentionarea si informarea emise miercuri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.