Darius Valcov, consilierul premierului, sustine ca printre obiectivele Guvernului se numara si ca ratele la creditele romanilor sa coboare la jumatate, pana la sfarsitul anului.
"Aceasta crestere (a ratelor - n.r.) care s-a produs in ultimii doi ani de zile s-a produs artificial, fara sa aiba niciun motiv la baza. E vorba de comportamentul bancilor cu populatia Romaniei de dupa Revolutie, noi nu vorbim de un comportament din ultimii doi ani de zile, vorbim de un comportament de 29 de ani.

Pana la sfasitul acestui an, Guvernul si-a propus ca ratele la creditele romanilor sa coboare la jumatate, atat la bancile comerciale, cat si prin programele pe care noi le avem demarate. Deci, daca vorbim de taxa pe lacomie, cand vom ajunge la acest nivel peste media Uniunii Europene ,dar la jumatate fata de cat ele sunt astazi, nici bancile nu vor mai avea de platit niciun fel de taxa"
, a spus Valcov la TVR, potrivit stiripesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.