Senatorul PNL, Florin Citu, sustine ca "impactul masurilor PSD-ALDE se vede cel mai bine in cresterea preturilor, a dobanzilor si, bineinteles, franarea economiei".

"Impactul masurilor PSD+ALDE se vede cel mai bine in cresterea preturilor, a dobanzilor si bineinteles franarea economiei.

In 2016:

  • rata medie inflatie calculata pe baza IPC (preturi bunuri consum) = -1.5% (preturile au scazut in 2016)
  • rata medie inflatie pentru toate bunurile si serviciile produse in economie = 2.6%
In 2018:
  • rata medie inflatie calculata pe baza IPC (preturi bunuri consum)= 4.6%
  • rata medie inflatie pentru toate bunurile si serviciile produse in economie = 6.5%

Cresterea preturilor inseamna erodarea puterii de cumparare a banilor. Banii pe care ii luati cumpara mai putine produse. De aceea PSD+ALDE nu au o problema sa majoreze veniturile pe hartie.

Cresterea preturilor vine la pachet cu cresterea dobanzilor. Daca dobanzile nu ar fi crescut, mai ales dobanda de politica monetara, atunci preturile ar fi crescut si mai mult.

Daca PSD+ALDE ar fi dorit o economie cu preturi mici, dobanzi mici si o moneda puternica, atunci nu ar fi implementat o politica fiscala prociclica. Daca ar fi facut asta nu ar fi trebuit sa introduca taxe noi si sa masluiasca executia bugetara pentru 2018.

Si in fine, daca totul merge asa bine in Romania:

- UNDE este bugetul pentru 2019?"
, a scris Florin Citu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.