Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat vineri ca mai sunt cateva avize de asumat referitor la actul normativ privind cresterea salariului minim, urmand ca ulterior Guvernul sa ia o decizie in acest sens.

Intrebat la Palatul Victoria daca vor mai exista discutii intre Guvern, sindicate si patronate cu privire la salariul minim, Teodorovici a declarat: "Discutiile s-au purtat si cred ca mai este vorba doar de cateva (...) avize de asumat pe acest act normativ si decizia va fi luata".

El a spus ca majorarea salariului minim s-ar putea produce cel mai probabil de la 1 ianuarie si va fi prinsa in bugetul pe anul viitor, scrie Agerpres.

"Sigur va fi prinsa in ceea ce facem pentru anul viitor ca si buget (...). Va trebui sa fie decizia Guvernului vizavi de data la care salariul minim pe economie se va aplica in Romania", a subliniat Teodorovici.

Intrebat daca termenul de 1 decembrie pentru cresterea salariului minim mai este viabil, ministrul Finantelor a aratat: "Doamna prim-ministru a anuntat foarte clar ca e o discutie la nivel de Guvern cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Si ca si principiu si concept este corect ca in timpul jocului regulile sa fie schimbate cat mai putin. Si invocand mereu acea predictibilitate pe care trebuie sa o respectam, trebuie sa aratam foarte clar mediului de afaceri ca suntem un partener serios si care sprijina aceasta zona a economiei (...). Un mediu economic puternic este cel care iti asigura si distribuirea unei parti a veniturilor si catre partea mai putin fericita a populatiei, adica in zona de pensii si nu numai".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.