Iti doresti sa-ti deschizi propriul business si, asemenea, multor tineri atrasi de lumea antreprenoriatului, vrei sa castigi cat mai multi bani si cat mai repede?

Desi este foarte greu, chiar se poate sa-ti deschizi o afacere care sa aiba o marja de profit consistenta. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti deschizi afacere profitabila.

Primul sfat pentru o afacere profitabila: alege cu grija domeniul

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci daca vrei ca firma ta sa se numere printre cele mai profitabile afaceri de pe piata este sa alegi cu inspiratie domeniul de activitate. In cazul in care nu stiai, unele domenii sunt mai profitabile decat altele. Sectoarele in care ar merita sa-ti lansezi o afacere, datorita marjelor ridicate de profit sunt: IT &C, consultanta in business, trainingul, imobiliarele, serviciile juridice, serviciile contabile, cabinetele stomatologice, serviciile funerare si cabinetele medicale.

Al doilea sfat pentru o afacere profitabila: vinde scump

Al doilea sfat de pe lista noastra cu sugestii pentru afaceri profitabile este sa pui niste preturi cat mai mari la produsele si serviciile pe care intentionezi sa le vinzi prin intermediul firmei tale. Foarte multi antreprenori aflati la inceput de drum sunt de parere, ca daca isi vand ieftin produsele si serviciile, au sanse mai mari sa-si faca loc repede pe piata. Insa daca o sa ai niste preturi prea mici risti sa ai cheltuieli mai mari decat incasarile, ceea ce inseamna ca, mai devreme sau mai tarziu, vei intra in insolventa si, cel mai probabil, in faliment. Prin urmare, nu-ti fie teama sa ceri multi bani pentru produsele si serviciile tale, atata vreme cat ele sunt de calitate.

Al treilea sfat pentru o afacere profitabila: ai grija la personal

Gestionarea cheltuielilor cu personalul reprezinta una dintre cele mai mari probleme pentru multe dintre companiile de pe piata locala. Daca nu vrei ca businessul tau sa intampine dificultati din cauza ca vei avea de platit multe salarii, cel mai bine ar fi sa angajezi oameni noi doar in momentele in o sa ai nevoie, cu adevarat, de ei. Pe langa numarul oamenilor, este esential si sa alegi candidatii potriviti. In caz contrar, profitul afacerii tale va avea de suferit.

Al patrulea sfat pentru o afacere profitabila: fii atent la partenerii de afaceri

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face din postura de antreprenor este sa nu-ti verifici posibilii colatoratori de business. Daca nu te vei asigura ca afacerile lor sunt legale si, totodata, profitabile, risti sa ai probleme foarte mari. Asadar, inainte sa inchei diverse contracte cu potentiali parteneri de business, verifica-i cu atentie, chiar daca au firme in Constanta, in Bucuresti sau localitati din afara tarii.

Al cincilea sfat pentru o afacere profitabila: cunoaste piata la perfectie

Ultimul sfat pe care il avem pentru tine daca iti doresti ca afacerea ta sa fie profitabila este urmatorul: cunoaste-ti, la perfectie, piata pe care activezi. Degeaba ai produse si servicii de calitate, la preturile potrivite, daca nimeni nu stie ca existi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.