Potrivit unui sondaj realizat de Glassdoor in 2015, 4 din 5 angajati prefera beneficiile extra-salariale inaintea maririlor de salariu. Cele mai dorite beneficii sunt abonamentele medicale, bonusurile si discounturile, programul de lucru flexibil, accesul la facilitati de recreere si decontarea cheltuielilor de transport.

Multi angajati declara ca tin cont de beneficiile pe care le ofera angajatorul inainte de a accepta un job. Angajatii sunt dispusi sa accepte un job mai prost platit, arata un studiu realizat de compania Fractl in randul a 2.000 de respondenti, daca angajatorul le ofera beneficii extra-salariale ca accesul la servicii medicale si un program de lucru flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasa.

Marile companii au devenit extrem de creative in a concepe pachete de beneficii extra-salariale, mergand pana la a le oferi angajatilor sedinte de yoga sau de masaj la birou, gustari gratuite sau mese asigurate de bucatari profesionisti.

Beneficii pentru angajati si angajatori

Foarte apreciate raman si tichetele valorice, care pot fi tichete de masa, tichete cadou sau vouchere de vacanta. Tichetele valorice le ofera angajatilor o putere de cumparare mai mare, in conditii avantajoase pentru angajator, care se bucura de numeroase facilitati fiscale. Potrivit companiei Sodexo, prin folosirea tichetelor si a cardurilor de masa, se ajunge la o economie de 37% din buget, angajatorii avand parte si de 100% deductibilitate si scutire de la plata taxelor salariale.

Angajatorii pot lua in calcul si alte modalitati de crestere a veniturilor salariatilor: bonusurile de performanta, corelate cu rezultatele demonstrate de fiecare angajat, acordarea de comisioane, in raport cu realizarile angajatului sau acordarea de actiuni, angajatii putand obtine astfel castiguri din dividende sau din vanzarea actiunilor detinute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.