Medicii de la Sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani au decis sa nu mai efectueze avorturi la cerere, din motive religioase.

Masura a fost luata de comun acord de catre toti medicii sectiei, avand la baza motive religioase. Singurele cazuri in care sunt acceptate intreruperile de sarcina sunt urgentele medicale.

"Din motive religioase, medicii din Botosani nu doresc sa mai faca avorturi la cerere, in cadrul Maternitatii, decat avorturi terapeutice, care sunt urgente medicale si care necesita interventie", a afirmat medicul Stefan Bercea, purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

In primele opt luni ale anului, in judetul Botosani au fost inregistrate 147 de avorturi terapeutice, in conditiile in care, spre exemplu, in 2011, erau efectuate peste 1.000 de intreruperi de sarcina, informeaza Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.